BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.433,88
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Twitter Adnan Menderes ile sallanıyor

Adnan Menderes ismine açılan Hastag şu anda twitter'i sallıyor. Menderes ismi dünya sıralamasını zorluyor

Abone ol

27 Mayıs darbesinin ardından iki bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'la birlikte darağacına gönderilen merhum Başbakan Adnan Menderes , idamının 51. yıldönümünde anılıyor.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı  tarafından organize edilen anma törenine Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişi katıldı. Anma programı, sabah saat 09.00'da Topkapı'daki Anıtmezar'da başladı. Burada merhumun kabri başında Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından Sultanahmet Camii'nde mevlit okutuldu ve yaklaşık bin hatimin duası yapıldı.

Anma törenleri bugün ise sanal alemi sallıyor. Sosyal Paylaşım sitesi twitter'da #EKİP'in organizasyonunda ( MenderesDeğil TürkiyeAsıldı ) TT'si son zamanların rekorunu kırarak 10 dakikakada Türkiye listesine girdi, 35 dakikada ise listenin tepesine kuruldu.
 
Yüzbinlerce katılımcının mesaj bombardımanı ( MenderesDeğil TürkiyeAsıldı ) hastag'ını aynı süre içinde dünya listesine sokmayı başardı. Etiket 40 dakika içinde dünya sıralamasında ilk üç arasına girerek bir rekora imza attı.

Ferudun Özdemir liderliğindeki #EKİP 'in hedefi bu kez #ArakanDiyeBirYerVar hastag'ının sahip olduğu Türkiye rekorunu kırmak ve Menderes'i dünya sıralamasında birinci sıraya oturtmak.

Rekor denemesi akşam saatlerine kadar devam edecek.