BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,73
ALTIN 2.408,61
HABER /  GÜNCEL

Bağdat'ta Uluslararası Bölge yakınında patlama

Bağdat'ta 'Uluslararası Bölge' yakınında bir arabaya yerleştirilen bombanın patlaması sonucu en az yedi kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Abone ol

Bağdat'ın son haftalarda yaşanan bombalı saldırılarda 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta sıkı güvenlik önlemleriyle korunan 'Uluslararası Bölge' yakınında bir arabaya yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda en az yedi kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Patlama, sabah yoğun saatlerinde, Fırat Nehri üzerinde bulunan ve Karrada semtine bağlanan 14 Temmuz köprüsünün yakınındaki bir kontrol noktasında yaşandı.

Ölenler arasında üç güvenlik görevlisinin bulunduğu bildirildi. Bir milletvekilinin yaralandığı da gelen haberler arasında.

Devlet binalarının ve elçiliklerin çoğu, daha önce 'Yeşil Bölge' olarak bilinen Uluslararası Bölge'de bulunuyor.

Patlama yaşandığı sırada bölgede devriye gezen polisler, Reuters haber ajansına yaptıkları açıklamada, Yeşil Bölge'ye giden yoldaki kontrol noktasında araçlar, arama için sırada beklediği sırada, hızla giden bir arabadaki bombanın patladığını söyledi.

Polis, bazı kişilerin arabalarının içinde öldüğünü ve yerde yatan iki asker gördüklerini söyledi.

AFP haber ajansı Habib Hamza el Turfi'nin patlamada yaralanan 24 kişi arasında olduğunu bildirdi.

Yaklaşık 10 gün önce de Bağdat'da ağırlıklı olarak Şiilerin yaşadığı bir bölgede art arda meydana gelen bombalı saldırılarda 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıların arkasında el Kaide ile bağlantılı Sünni militanların olduğu düşünülüyor.