BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.440,01
HABER /  DÜNYA

Huylu huyundan vazgeçmedi

İzmit’te, işlediği hırsızlık suçundan tutuklanan ve denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakılan bir kişi, cezaevinden çıktıktan...

Abone ol

İzmit’te, işlediği hırsızlık suçundan tutuklanan ve denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakılan bir kişi, cezaevinden çıktıktan iki gün sonra bir arkadaşı ile birlikte yaptığı iddia edilen evden hırsızlık olayı ile ilgili gözaltına alındı.
Olay, İzmit’in Alikahya mevkii Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Tripleks dairesi bulunan avukat S.B ‘nin evine 12 Eylül günü hırsız girdi. Evin balkonuna çıkan ve kapıyı tornavida ile açarak giren hırsızlar, içeriden 20 bin lira değerinde ziynet eşyası ve 10 bin lira değerinde para çalarak kayıplara karıştı. Evine geldiğinde durumu fark eden avukatın yapmış olduğu şikâyet üzerine polis araştırma başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri, yapmış oldukları incelemeler sonunda, güvenlik ve mobese kameralarından önce eve giren şahısların içinde bulunduğu 41 D 7997 plakalı aracı belirledi. Ardından içerisinde bulunan şahısları tespit etti. Şahıslardan birisi polisin yakından tanıdığı ve işlemiş olduğu bir suçtan dolayı cezaevinde yatarken denetimli serbestlik kararı verilerek serbest kalan Ferhat D. (28) olduğu öğrenildi. İki günde bir polise imza atması gereken şahıs iki imzaya da gelmedi. Polis, bunun üzerine şahsın adresini tespit için çalışma başlattı. Ferhat D ile Emrah E. (25) birlikte yakalandı. İfadeleri alınan şahıslar adliyeye sevk edildi.