BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ataşehir'de lüks sitede gübre üretimi başladı

Daire fiyatlarının milyonlarla ifade edildiği Kent Plus sakinleri, organik çöplerinden bahçelerinde kullanılmak üzere gübre üretmeye başladı

Abone ol

Daire fiyatlarının milyonlarla ifade edildiği Kent Plus sakinleri, organik çöplerinden bahçelerinde kullanılmak üzere gübre üretmeye başladı. Ataşehir Belediyesi, Unilever, İTÜ ve ÇEVKO’nun desteğiyle KentPlus 3352 Ada’da başlayan projeye “Çöpler Çiçek Olsun” adı verildi.

ÇÖPLER NASIL ÇİÇEK OLACAK?

Çöpler Çiçek Olsun projesi ile KentPlus’ta oluşan ambalaj atıklarının (kâğıt, karton, plastik, kompozit, metal, cam), atık pillerin, bitkisel atık yağların ve elektronik atıkların kaynağında ayrıştırılarak toplanması, geri dönüştürülerek yeniden ham madde olarak kullanılması, böylece doğaya vereceği zararların minimuma indirgenmesi hedefleniyor.Proje kapsamında KentPlus’taki evsel atıkların organik kısmı geri dönüştürülecek ve doğaya kazandırılacak. Site sakinlerinin evsel atıklarını ayrıştırabilmesi için öncelikle KentPlus’ta yaşayanlara özel organik atık kutuları hediye edilecek. Bu kutularda biriktirilen organik atıklar, İTÜ tarafından özel bir işlemden geçirilerek gübre haline getirilecek. Bu gübreler, KentPlus bahçelerinde kullanılarak site bahçesi çiçeklerle güzelleştirilecek.

Unilever; yürüttüğü Sürdürülebilir Yaşam Planı çerçevesinde gerek çevre dostu ürünleri, gerek fabrikalarındaki sıfır atık çalışmaları, gerekse çalışanlarıyla yürüttüğü projelerle“Daha Akıllı ve Daha Yeşil Yaşam” sloganıyla farkındalığı artıran çalışmalarını çoğaltarak devam ettiriyor. Ataşehir Belediyesi de sürdürülebilirlik konusundaki en önemli aksiyonlardan biri olan atıkların geri dönüştürülmesine hizmet eden birçok değerli projeye imza atıyor. Sürdürülebilir bir hayat için çalışan Unilever ile Ataşehir Belediyesi; Çöpler Çiçek Olsun projesinde İTÜ ve ÇEVKO’nun bilgi ve birikiminden yararlanmak için destek alıyor.