BIST 10.254
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,06
HABER /  DÜNYA

Bir konuda gereğini yapmışsın diğeri ne olacak

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarının sadece hava sınırlarından ibaret olmadığını, Türkiye’nin Suriye il...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarının sadece hava sınırlarından ibaret olmadığını, Türkiye’nin Suriye ile olan kara sınırlarının delik deşik olduğunu savunarak, "Bunları görmeyip de Paris’te barış görüşülürken Suriye’nin helikopterini düşürmek neye hizmet eder. Bir konuda gereğini yapmışsın, diğerleri ne olacak" dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında; yeni ders zilinin sorunlarla birlikte çaldığını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın bir şiir kitabı dağıttığını ve kitapta “Uzak ülkelerden Müslüman çocuklar, rica ederim savaşmaya gelin. Hikmet yar liderimiz bizim, Allah için savaşır, Allah adıyla konuşur” ifadelerinin kullanıldığını belirterek, “Savaş çığırtkanlığı ilkokul sıralarına kadar inmiş. Biz çocuklar saklambaç oynasın, körebe oynasın derken bu ülkenin Milli Eğitim Bakanı savaş çığırtkanlığını ilkokul sıralarına kadar indirdi. Bu bakandan tonton bir dede de olmaz, zalim bir amca olur” diye konuştu.
“Bakan diyor ki, ‘bize haksız eleştiriler yapıyorsunuz, bizi yanlış eleştiriyorsunuz, biz yanlışları düzelttik’ diyor. İşte onun için eleştirdik. 11 yıldır bakanlık sizin partinize ait. 11 yıldır demek ki siz arkadaşlarınızın yanlışlarını düzeltmişsiniz” diye konuşan Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya seslenerek, “Tahtanın başında kendi karikatürünü çizeceğine Milli Eğitim Bakanlığı’nı otomatik pilota bağlayan bakanın karikatürünü çiz” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nda 600 bürokratın bankamatik memuru olduğunu söyleyen Muharrem İnce, “İş yaptırılmayan bu bürokratlar diyanete görüş soruyor. ‘Biz çalışmadan para alıyoruz aldığımız para helal mi?’ diye soruyor. Diyanette ‘helal’ diyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ‘kızaktaki bürokratlarla beraber bir kaç bakanlığı idare edecek bürokratımız var’ diyor. Bu kafa ile bir kaç bakanlığı bırakın bir okulu bile yönetemez bunlar” ifadelerini kullandı.
Okula başlama yaşıyla ilgili eleştirilerde bulunan İnce, “Gecen sene rapor alan velileri suçladılar. Rapor alan velilere ‘Ergenekoncu’ dediler, ‘PKK’lı’ dediler, ‘ideolojik davranıyor’ dediler, ‘bunlar çocuklarına geri zekalı raporu alıyor’ dediler. Bu geri zekalı raporunu kimin alması lazım. Bu rapor velilere mi yakışır, yoksa bu raporu alanlara ‘geri zekalı raporu alıyorsunuz’ diyenlere mi yakışır? Bu rapor kime lazımsa o raporu anlara iade ederim” dedi.
Lise kayıt sistemini eleştiren ve “Meslek lisesine öğrenci göndermek zorla olmaz, cazibe ile olur. Polisiye tedbirlerle, yönetmeliklerle, zorunluluklarla meslek eğitimi yaptırılamaz. Genel liseleri kapatarak bu ülkenin gençlerine yazık etmişlerdir. AK Partililerin anlayamadığı şu; sorunun çözümü sınav sayısında değildir. Sorunun çözümü okullar ve bölgeler arsındaki eğitimin niteliğinin farkını ortadan kaldırmaktır” ifadelerini kullanan İnce, öğretmen açığı konusunda da hükümeti eleştirdi; “128 bin öğretmen açığı varsa, 40 bin atamışsanız, 88 bin açıkta var. Bunu ücretli öğretmenle kapatacaklar. Mevsimlik işçi sorunumuz vardı, mevsimlik öğretmen sorunumuz var. Tablet almaya para bulabiliyorlar, öğretmen almaya para bulamıyorlar. Tablet almakta rant var, öğretmen almakta rant yok” diye konuştu.
AK Parti’nin ders kitaplarında Atatürk’ün resmini unuttuğunu, Başbakan Erdoğan’ın kutlama mesajını koyduklarını belirten İnce, velilere uyarıda bulunarak “Çocuklarınızı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan koruyun” açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili gazetecilerin sorularına cevap veren İnce, “Medya iki seçenek dayatıyor Cumhurbaşkanlığı seçiminde. Tayyip Erdoğan mı, Abdullah Gül mü? Biz geri zekalı değiliz, niye C, D, E seçenekleri yok? Cumhurbaşkanlığı seçimi bir siyaset kariyeri planlaması mıdır? Tayyip Erdoğan’ın isteklerine göre, ‘bugün siyasi konektör halkın seçmesine uygun, değiştirelim anayasayı halk seçsin. Yarın şartlar değişti uygun değil, benim parmak askerlerim var, Cumhurbaşkanımı seçtiririm, ben böyle Cumhurbaşkanı olurum, benim şartlarım şimdi buna uygun oldu’ böyle bir mantık olur mu? Tayyip Erdoğan’ın hırslarına göre, siyasi beklentilerine göre bu ülkenin anayasası değişecek, Cumhurbaşkanlığı seçimi değişecek, demek ki halktan ümidini kesmiş, halkın onu seçmeyeceğine inanıyor. Eminim ki parlamento da seçmeyecektir” diye konuştu.

SINIR İHLALİ
“Türkiye sınırını ihlal edene gereğini yapmalıdır. Bu konuda şüphemiz yoktur. Sınırları kim ihlal ediyorsa sonucuna katlanır” ifadelerini kullanan İnce, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarının sadece hava sınırlarından ibaret olmadığını, Türkiye’nin Suriye ile olan kara sınırlarının delik deşik olduğunu, arada sınır olmadığını belirterek, “Bunları görmeyip de Paris’te barış görüşülürken Suriye’nin helikopterini düşürmek neye hizmet eder. Kara sınırlarına bir bakın, eli silahlı birlikler gelip geçiyor, Suriyeliler Türkiye Cumhuriyeti’nin içinde elinde sopalarla insan dövüyorlar, bunları görmüyorsun. Bir konuda gereğini yapmışsın, diğerleri ne olacak" dedi.

PARİS GÖRÜŞMELERİ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Paris’te Suriye ilel ilgili yapılan görüşmelere davet edilmesini ise şu sözlerle eleştirdi; “O bir davet değil, gereği yapılmış bitirilmiş. Yemeğe oturmamışsın, tatlı yerken çağırmışlar.”
(İHA)