BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.432,22
HABER /  DÜNYA

Suriye sınırında bombalı saldırı: 7 ölü

Suriye'nin İdlib kenti Sarmede Kasabası ile Bab-El Hawa Sınır Kapısı arasındaki bölgede meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 7 kişinin öldüğü 20 kişinin yaralandığı bildirildi

Abone ol

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na 3.5 kilometre uzaklıktaki Bab-El Hawa Sınır Kapısı yakınlarında bir araçta patlama meydana geldi.

Suriye'nin İdlib kenti Sarmede Kasabası ile Bab-El Hawa Sınır Kapısı arasındaki bölgede meydana gelen patlamanın, Suriye'nin kendi sınır kapısına 2 kilometre uzaklıkta meydana geldiği öğrenildi.

Gelen haberlere göre patlamada 7 kişi can verdi. 20 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

PATLAMADAN HEMEN SONRA ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR 

AYNI BÖLGEDE İKİNCİ PATLAMA

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta yine bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen saldırıda 18 kişi ölmüş, 24 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından terör ve istihbarat uzmanlarından oluşan 10 kişilik Türk ekibi bombacıların yerini belirlemiş ve Suriye'de gerçekleştirilen operasyonla şüpheliler yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti. Patlamaya ilişkin Adana Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince hazırlanan iddianamede, bombalı eylemi gerçekleştirdiği ileri sürülen Ahmet Bakır, Youssef Bakır ve sim kartları temin eden Rahmi Balcı için 61 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 507'şer yıl hapis cezası talep edilmişti. Sanıklardan Zübeyde Şuayyip ve İsmail Zakarıa'ya da "Silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 10'ar yıl hapis cezası verilmesi istenmişti.


İŞTE SALDIRI SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER: