BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.446,09
HABER /  DÜNYA

Bundan sonra sadece seyirciyim

Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Filiz Akın, bundan sonra kamera karşısına geçmeyeceğini belirterek, seyirci olmak ve bunun keyfini...

Abone ol

Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Filiz Akın, bundan sonra kamera karşısına geçmeyeceğini belirterek, seyirci olmak ve bunun keyfini çıkarmak istediğini söyledi.
Filiz Akın, usta oyuncular Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Türkan Şoray’la birlikte bu yıl 20.’si düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali’nin açılışına katıldı. Bugüne kadar 117 filmde rol alan çok başarılı işlere imza atan usta sanatçı Filiz Akın, bundan sonra kamera karşısına çıkmayacağını artık seyirci olmak istediğini söyledi.
Yeni oyuncuların ve sinemacıların çok büyük hayranı olduğunu dile getiren Akın, “Yalnız böyle güzellikle şıklıkla değil çok yetenekliler çok doğal oynuyorlar. Filmlerimiz gişe rekorları kırıyor, festivallerde ödüller alıyorlar. Bunun için komşularda bütün Türk dizileri seyrediliyor" dedi.
Türk filmlerini çok kaliteli ve başarılı bulduğunu ifade eden Akın, gişe rakamlarının Türk filmlerine çok büyük ilginin olduğunu gösterdiğini belirtti. Akın, yabancı filmlerin milyon dolarlık projeler olmasına rağmen seyircilerin Türk filmlerini tercih ettiğini söyledi.
Yeni oyunculardan hepsini beğendiğini söyleyen Akın, bunlardan en çok Beren Saat, Özgü Namal ve Kıvanç Tatlıtuğ’yu daha çok beğendiğini kaydetti.
(İHA)