BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.402,43
HABER /  DÜNYA

20 Türk’e çifte vatandaşlık beratı verdi

Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili, Samsun’da 20 vatandaşa çifte vatandaşlık beratı verdi.<br/>3 saatlik rötarla Samsun Çarşamba Ha...

Abone ol

Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili, Samsun’da 20 vatandaşa çifte vatandaşlık beratı verdi.
3 saatlik rötarla Samsun Çarşamba Havalimanı’na uçakla gelen Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili, Çarşamba ilçesinin Çatak köyündeki Gürcü asıllı 20 Türk vatandaşa çifte vatandaşlık beratı verdi.
Köy meydanında düzenlenen törende konuşan Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili, “Sizde Gürcü kanı var. Birbirimizi unutmadık. İstediğiniz zaman Gürcistan’a gelebilirsiniz. Sizlere kapımız daima açık. Sadece Gürcistan asıllı vatandaşlar değil, Türk vatandaşları bize müracaat edip Gürcü vatandaşı olabilir. Türkiye ile Gürcistan dost ülkelerdir. Bu köyde çok gürcü var. Bizi hiçbir şey yıkmadı, yıkamaz. Seçimi kaybettim ama politikayı bırakmadım. Hep beraber el ele vererek Gürcistan’ı büyütelim” dedi.
Saakaşvili, konuşmasının ardından Çatak köyündeki 20 Gürcü asıllı Türk vatandaşa çifte vatandaşlık beratı verdi.
Daha sonra Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili’ye Çarşamba kasketi ve ayakkabısı hediye etti. Çatak köyündeki törenin ardından Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili, Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Gürcü köylerini gezmeye gitti.
(İHA)