BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  DÜNYA

Hükümete süreç suçlaması

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, çözüm sürecinde Kürtlerin üzerine düşeni yaptığı ancak hükümetin üzerine düşeni yapmadığını savu...

Abone ol

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, çözüm sürecinde Kürtlerin üzerine düşeni yaptığı ancak hükümetin üzerine düşeni yapmadığını savundu.
Kışanak, Siirt Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Siirt Fıstık ve Doğa ile Buluşma Festivali’ne katılmak üzere Siirt’e geldi. Kışanak, çözüm süreci ve demokratik pakete değindi. Kışanak, “Ancak aradan geçen 9 ayda bu barış projesinde hükümet üzerine düşen göreve yapmadı. Çözüm konusunda ortaya konmuş çok gerçekçi üç aşamalı bir çözüm projesi vardı, Kürtler üzerine düşeni yaptı, Kürt harekatı, gerillası, halkı üzerine düşeni yaptı, ancak hükümet üzerine düşeni yapmadı. Son 4 aydır her gün bir demokratikleşme paketinden bahsediliyor, bugün olmadı yarın, bu hafta olmadı önümüzdeki hafta, içinde ne var belli değil, kiminle konuştun hiç kimseyle. Şimdi pazartesi günü açılacak denen bu paket kabak tadı verdi. Hani tatsız tuzsuz lezzetsiz olan şey var ya iste o kabak tadı” dedi.
Abdullah Öcalan’ın yeni bir önerisi olduğunu söyleyen Kışanak, “Öcalan demiş ki; eğer bu hükümete sunulan çözüm önerilerine de olumlu yaklaşmazsa ben süreci halka bırakacağım. Sizin ve gençlerin bu ülkede demokrasiye ve özgürlüğe sahip çıktığı bir gelecek sunmak arzuluyoruz. Onun için, çalışın didinin, örgütlenin mücadele edin, kimseye minnetimiz yok” dedi.
Çok sayıda kalabalığın katıldığı etkinlikte PKK ve Öcalan lehine slogan atıldı. Etkinlik, yerel ve Kürt sanatçıların söylediği türkülere eşlik eden davetlilerin halay çekmesiyle sona erdi.
(İHA)