BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Tarihi ve umut verici bir karar

BM Genel Sekreteri Ban ki-mun, Suriye’deki kimyasal silahların imhasını düzenleyen Güvenlik Konseyi karar tasarısının kabulünü, "tarihi" v...

Abone ol

BM Genel Sekreteri Ban ki-mun, Suriye’deki kimyasal silahların imhasını düzenleyen Güvenlik Konseyi karar tasarısının kabulünü, "tarihi" ve "umut verici" bir gelişme olarak niteledi.
Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesinin daha önce üzerinde anlaşmaya vardığı Suriye karar tasarısı, dün akşam 15 üyenin oy birliğiyle kabul edildi. Oylamanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ban ki-mun, kararı "tarihi ve "uzun süredir Suriye konusunda ilk umut verici" gelişme olarak değerlendirdi.
Konuşmasına "bugün tarihi bir gün" sözleriyle başlayan BM Genel Sekreteri, "Aylardır, Suriye’de kimyasal silah kullanımına güçlü, birlik içinde ve kararlı bir karşılık verilmesi gerektiğini söyledim. Bu akşam uluslararası toplum bunu yaptı" dedi.
Güvenlik Konseyi’nin, kimyasal silahlar konusunda birlik içinde hareket etmesinin memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Ban ki-mun, "Birleşmiş Milletler, mümkün olan her şekilde bu planı desteklemeye hazırdır" ifadelerini kullandı.
(İHA)