BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.443,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümet OHAL'i 3 ay daha uzattı!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım'ın OHAL açıklamasının detaylarını paylaştı. Kurtulmuş, FETÖ ile mücadele için OHAL'a ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL tartışmalarıyla ilgili konuştu. Kurtulmuş, FETÖ'nün devletin tüm kurumlarından henüz temizlenmediğini söyleyerek, bu nedenle OHAL'e bir kez daha ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Meclis'teki görüşmelerin ardından OHAL'in 3 ay daha uzamasını öngören Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Kurtulmuş, OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin görüşmeler kapsamında açıklamalarda bulundu.

FETÖ'nün henüz devletten temizlendiğini belirten Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütleri eş zamanlı olarak Türkiye’yi tehdit altında tutmaya devam ediyorlar. Yaşadığımız son dört olayı gözden geçirirsek, Türkiye’nin ne büyük saldırıyla karşı karşıya olduğunu ve bu tehdidin artarak devam etmekte olduğunu görürüz. Bunlardan birisi Beşiktaş saldırısıdır, Kayseri saldırısıdır, bir diğer Rus Büyükelçisi’ne yapılan saldırıdır, en sonuncusu da Ortaköy’de yılbaşı gecesi yapılan saldırıdır. Bu saldırılar her birinde kullanılan yöntemler farklıdır. Bu saldırıdaki her terör örgütünün kimliği farklıdır. Bu saldırıda hedef alınan kitle farklıdır. Ortaköy’deki saldırının hedefiyle, Kayseri’deki saldırının hedefi arasında ne fark var? Hepsinin hedefi aziz milletimizdir, vatanımızdır, ülkemizin birliği, ulusal güvenliği ve Türkiye’nin geleceğidir. Onun için bu saldırının Türkiye’ye karşı yapılmış olduğunu, bu saldırılara karşı yek vücut olarak durmamız gerektiğini bir kere daha hatırlatmak isterim.

"DEVLET İÇERİSİNDEKİ VARLIKLARI DEVAM EDİYOR"

15 Temmuzdan sonra yüce meclisin Olağanüstü hali ilen etmesini gerektiren FETÖ terör örgütünün saldırıları her ne kadar darbe teşebbüsünde bulunamayacak kadar belleri kırılmışsa da, devlet içerisinde hala bazı noktalarda varlıkları devam ediyor.

"TSK'DA AÇIĞA ALMALAR OLDU"

Türk silahlı kuvvetlerimizin içerisinde çok sayıda FETÖ mensubu eşkıya dışarıya çıkarılmış olmasına rağmen, bugün bile yapılan soruşturmalar sonucunda bazı rütbeli subaylar olmak üzere açığa alınanlar oldu. FETÖ ve onunla iltisaklı grupların, kişilerin varlığını biliyoruz. Dolayısıyla henüz FETÖ’nün devletten arındırılması sonlandırılmamıştır. FETÖ’nün ve terör örgütlerinin devletin içinden arındırılması sağlayana kadar Olağanüstü Hal uygulamasına ihtiyacımız olduğunu bir kere daha sizlerle paylaşmak istiyoruz."

3 AY DAHA OHAL

OHAL'in üç ay uzatılmasını öngören tezkere ilgili Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. OHAL'in, 19 Ocak Perşembe günü itibariyle 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.