BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,56
ALTIN 2.385,94
HABER /  GÜNCEL

Modacı Barbaros Şansal tutuklandı!

Türkiye'ye hakaretler yağdıran modacı Barbaros Şansal, dün akşam saatlerinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Abone ol

Modacı Barbaros Şansal, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle KKTC'den sınır dışı edildikten sonra Türkiye'de gözaltına alındı. Önceki gece Atatürk Havalimanı'ndan emniyete götürülen Şansal, dün çıkarıldığı mahkemece "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklandı.

Uçaktan inerken önceki gün apronda bir grup tarafından saldırıya uğrayan Barbaros Şansal, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şansal, dün saat 17.15 sıralarında polisler eşliğinde adliyenin savcılık katına çıkarıldı. Barbaros Şansal, kendisini saatlerdir adliyede bekleyen avukatı Efkan Bolaç ile birlikte soruşturmayı yürüten Basın savcılarından Umut Tepe'ye ifade verdi.

SADECE BİR TWEET'İ KABUL ETTİ

Şansal savcılığa verdiği ifadesinde, suçlanan paylaşımlardan bir tweet'i kabul ederek "Buradaki amacım üç farklı inanca sahip insanların mağdur edildiğine ilişkindir. Kesinlikle ayrımcı, nefret ve kin dili kullanılmamıştır" dedi.

"AYRIMCILIĞA KARŞI BİR HİCİV OLARAK PAYLAŞTIM"

Şansal, söz konusu videoyu ise saat 00.13 sıralarında yeni yıl mesajı olarak paylaştığını belirterek "19 Ekim 2015'te Reportare isimli internet sitesinde bir röportaj vermiştim. Bu röportajın başlığı da 'B... boğul Türkiye' idi. Videoda bu kelimeyi ayrımcılığa karşı bir hiciv olarak paylaştım. Hackerler tarafından bana telefonda hakaretler başladı. Bu nedenle tüm hesaplarımı ve iletişimimi tamamıyla kapattım. 1 Ocak 2017'den sonra hiçbir iletişim aracım yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Şansal ifadesinin ardından TCK'nin 216/1.maddesinde düzenlenen "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şansal çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.