BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

HSYK'dan Zekeriya Öz'e kötü haber

17 Aralık operasyonun ardından Bolu'ya düz savcı olarak atanan savcı Zekeriya Öz'e kötü haber.

Abone ol

HSYK 3. Dairesi, Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında Twitter hesabından paylaştığı mesajlar nedeniyle inceleme kararı aldı.

Zekeriya Öz, Başbakan Erdoğan için, "Sonun Saddam gibi, Kaddafi gibi olacak" demişti.

Savcı Öz, 16 Temmuz'da Twitter hesabından isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik mesajlar atmıştı.

Erdoğan, Twitter'daki paylaşımlarıyla kendisine yönelik tehdit, hakaret ve iftira suçlarını işlediği gerekçesiyle Savcı Öz hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) şikayette bulunmuştu.

HSYK 3. Dairesi, Öz hakkında inceleme kararı aldı. Karar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın onayına sunulacak.

Öte yandan, HSYK'nın, daha önce hakkında inceleme kararı alınan Ergenekon davası savcılarından Sakarya Savcısı Cihan Kansız hakkında soruşturma açılmasına karar verdiği öğrenildi..

ERDOĞAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla verilen dilekçede, Öz hakkında tehdit, hakaret ve iftira suçlarından kamu davası açılması, HSYK'ya verilen dilekçede ise 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu gereğince hakkında soruşturma yapılarak, cezalandırılması istenmişti.

Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Dönem Cumhurbaşkanı adayı olması üzerine, Öz'ün de içinde bulunduğu bazı kesimlerin kendisini yıpratmaya yönelik davranış ve eylemlerini artırdıkları bildirilen dilekçede, şu ifadelere yer verilmişti.

ŞEREF VE HAYSİYETİ İHLAL EDEMEZ

"Türkiye Cumhuriyeti savcısı olan bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı hakkında aleni bir şekilde tehdit içerikli açıklamalarda bulunması hiçbir şekilde kabul edilemez. Ülkenin Başbakanı hakkında bu şekilde hakaret, tehdit ve suç isnadı içeren sözler sarf ediyor olması, şüphelinin bağımsız, tarafsız ve hukuk devletine inanan bir meslek mensubu olmadığını göstermektedir. İfade özgürlüğü ve eleştiri hakkı hiçbir zaman için uluslararası metinlerle, anayasayla ve yasalarla güvence altına alınan, kişilerin şeref ve haysiyetinin ihlali aracı olarak kullanılamaz."

İŞTE İNCELEME KARARINA NEDEN OLAN TWEETLER

screen-shot-2014-07-17-at-8.08.17-am.png