BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Horoz dile gelince

Gaziantep’te adaklık horoz, "anne" diye bağırınca kesilmekten son anda kurtuldu. <br/>Gaziantep’in Şahinbey İlçesine bağlı Serince Köyü’nd...

Abone ol

Gaziantep’te adaklık horoz, "anne" diye bağırınca kesilmekten son anda kurtuldu.
Gaziantep’in Şahinbey İlçesine bağlı Serince Köyü’nde çiftçilik yapan Mehmet Tan, iki ayaklı hayvanların adak olarak kesilemeyeceğini bilmediklerini, kaza yapan bir yakınları için kan akıtmak için bu horozu satın aldıklarını söyledi. Horozun tam kesmek üzereyken bıçağı görünce ‘anne, anne, anne’ diye bağırdığını ve ellerinin ayaklarının bağının çözüldüğünü aktaran Tan, “2 ayaklı hayvanların adak olarak kesilmediğini bilmiyorduk. Horozu keseceğimiz sırada bıçağı görünce ‘anne, anne’ diye bağırmaya başladı. İlk başta tam algılayamadık sesi. Anne dediğini daha sonra algılayabildik. ‘Anne, Anne’ diye bağırıyor. Şok olduk o an. Nasıl ki bir insan bir bebek ‘anne, anne’ der buda aynen öyle diyor. Elimiz bıçağa varmadı” dedi.
2 ayaklı hayvanların adak olmadığını bilmediklerinden, horozun bağırmasının ilahi bir mesaj olabileceğini aktaran Tan, “Cenabı Hakkın hikmetleri çok. Biz ahir zamanda yaşıyoruz. Cenabı Hak, birçok yerde ismini meyvelerde görebiliyoruz. Elmada çıkıyor, ağaçta çıkıyor Allah ismi. Allah’ı Teâlâ insanları bu ahir zamanda uyarıyor. Bence bu bir mucizedir bugüne dek hiç görmedim. Sadece devenin ‘Allah Allah’ dediğini gördüm ama ‘anne’ diyen hayvan görmedim. Anlaşılan o ki bu horoz artık kesilmeyecek eceliyle ölecek. Anne demeseydi kesilecekti ama kesmedik çok şükür” diye konuştu.
(İHA)