BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.447,92
HABER /  GÜNCEL

Hollanda Ukrayna'da düşürülen uçak için rapor hazırladı

Hollandalı yetkililer Temmuz ayında Ukrayna üzerinden geçerken düşürülen Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağı hakkındaki resmi raporu bugün açıklayacak. Raporun şu ana kadarki ilk resmi bulguları açığa çıkarması bekleniyor.

Abone ol

Temmuz ayında Ukrayna üzerinden geçerken düşürülen Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağı hakkında detaylı bir rapor hazırlandı.

Büyük kısmı Hollanda vatandaşı olan 298 kişinin öldüğü uçak hakkında HJollandalı uzmanların hazırladığı raporun bugün açıklanması bekleniyor.

Uçağın Ukrayna'daki Rusya yanlısı militanlar tarafından vurulduğu iddia ediliyor.

Ayrılıkçı militanlar ise iddiaları reddediyor ve Ukrayna ordusunun açtığı ateş sonucunda yolcu uçağının düşürülmüş olabileceğini savunuyor.

Uçağın düşürülmesinin ardından Hollandalı uzmanların da dahil olduğu uluslararası ekipler bölgeye giderek incelemede bulunmak istemiş ancak bölgede yoğun çatışmaların devam etmesi nedeniyle ekipler bir türlü enkaza ulaşamamıştı.

İlk resmi bulgular

MH17 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçak Luhansk Amsterdam - Kuala Lumpur seferi sırasında Luhansk üzerinden geçerken düşürülmüştü.

Bugün açıklanacak raporda uçağın kara kutusundsan elde edilen bilgilerin, hava kontrol kulesi ile sağlanan irtibatın ve uydu fotoğraflarının yer alması bekleniyor.

Bu raporun şu ana kadar düşürülen uçakla ilgili ilk resmi bulguları ortaya koyacağı ifade ediliyor.

Raporda herhangi bir tarafın uçağın düşürülmesi konusunda suçlanması ise beklenmiyor.