BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,81
ALTIN 2.418,48
HABER /  SPOR

Ahmet Özokur Fenerbahçe'yi bırakıyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun damadı Ahmet Özokur, Fenerbahçe yöneticiliği görevini bırakıyor. Özokur'un Aziz Yıldırım yönetimine girmesine Tayyip Erdoğan çok kızmıştı.

Abone ol

Başbakan'ın damadı Fenerbahçe yöneticisi Ahmet Özokur, yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Ön planda olmak bizi yıpratabilir’ deyince Özokur'un bu kararı verdiği ifade ediliyor.

Fenerbahçe kongresi öncesi Ahmet Özokur'un Aziz Yıldırım'ın listesine girmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın tepkisine neden olmuştu. İnternete düşen Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinde, Özokur'un adaylığı nedeniyle Ahmet Davutoğlu ve damadı için ağır ifadeler kullanılıyordu.

16 EYLÜL'DE SON KEZ KATILACAK

Fenerbahçe bir hafta içinde ikinci istifa krizi ile karşı karşıya kaldı. Başkanvekili Abdullah Kiğılı’nın, Başkan Aziz Yıldırım ile prensipler konusunda ters düşüp görevinden ayrılmasının ardından, basketbol şubesinde önemli işlere imza atan ve Fenerbahçe Ülker’in kazandığı lig şampiyonluğunda önemli katkısı bulunan Ahmet Özokur’un tüm ricalara karşın 16 Eylül salı günü yapılacak yönetim kurulu toplantısında görevi bırakacağı öğrenildi.

KAYINPEDERİ'NİN BİR SÖZÜ YETTİ

Ülker grubunda üst düzey yönetici olarak görev yapan ve firma ile kulüp arasında önemli bir görev de üstlenen Özokur’un ayrılık nedeni oldukça dikkat çekici. Kulüpteki icraatları ile ön plana çıkan ve gelecek vaat eden isimler arasına giren Ahmet Özokur’un aynı zamanda kayınpederi olan yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yakın çevresine yaptığı, “Ailece ön planda olmak bizi yıpratabilir, yanlış anlaşılabiliriz” sözü üzerine ayrılık kararı aldığı tahmin ediliyor.

MURAT ÜLKER-AHMET DAVUTOĞLU ARKADAŞLIĞI

İstifa etse de bu sezon için perde arkasında Fenerbahçe’ye destek olma kararı alan Ahmet Özokur’a kalması yolunda çok sayıda rica da iletildi. Ülker grubunun spor tutkunu önemli ismi Murat Ülker’in Başbakan Ahmet Davutoğlu da İstanbul Erkek Lisesi’nden dönem arkadaşı olması da bu istifanın resmileşme olasılığını yükseltiyor. Fenerbahçe’den önemli bir yönetici, Cumhuriyet’in soruları üzerine Özokur’un ayrılık kararını yorumlarken, “Açıkçası bize henüz bir yazılı başvuru gelmedi, 16’sında görüşeceğiz. Ama ayrılmak isteyebilir çünkü kayınbabası Başbakan ve Sayın Başbakan’ın ön planda olmak istememe hakkı var. Saygı göstermek zorundayız” dedi.

SES KAYDINDA NELER KONUŞULMUŞTU?

Fenerbahçe kongresi öncesi Ahmet Özokur'un Aziz Yıldırım'ın listesinden yönetime aday olması, dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ın sert tepkisine neden olmuştu. Erdoğan'lar arasında gerçekleşen ve internete düşen ses kayıtlarında, Davutoğlu'nun adaylığı Erdoğan'a sorduğu ancak Erdoğan'ın karşı çıktığı ifade ediliyordu. Bunun üzerine Tayyip ve Bilal Erdoğan, Davutoğlu ve damadı Özokur için "namassuz", "omurgasız", "karaktersiz" gibi ağır sözler ediyorlardı.