BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.432,84
HABER /  MEDYA

Hoca canlı yayında patladı! Karısına boş ol deyince...

Prof. Dr. Cevat Akşit’in Kanal 7’de konuk olduğu Ömer Döngeloğlu İle Sahur Vakti programına telefonla bağlanan bir izleyicinin boşanma ile ilgili sorusuna; ‘tam dayak delisi’ yorumunu yaptı.

Abone ol

Kanal 7 ekranlarında Ramazan gecelerinde izleyicilerle buluşan Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti programının dün geceki konuğu Prof. Dr. Cevat Akşit oldu.

Akşit, izleyicilerin Ramazan hakkında merak ettikleri soruları cevapladı. Sahur Vakti programına telefonla katılan bir izleyicinin ‘Eşimle şiddetli bir şekilde tartıştım. O anda ağzımdan üç kez benden ‘boş olasın’ lafı çıktı. Ne yapabilirim?’ sorusuna oldukça sert ve anlaşılmaz bir tepki ile yanıt verdi.

BU ADAM GELSİN GÜZELCE BİR DÖVEYİM BUNU

Akşit; “Böyle aşık oluyorlar, evleniyorlar. Kimisi de kızı kaçırıyor. Sonra da kafası kızıyor, 9 talakta boşadım diyor. Tam dayak delisi. Bu adam gelsin kimsenin olmadığı yere, bir de sen bana kırılmazdan bir meşe sopası… Güzelce bir döveyim bunu. Böyle denilir mi ya?” sözleriyle kolay boşananlara tepki gösterdi.

Ömer Döngeloğlu ise bu sözlerin ardından telefondaki izleyiciye “Hemen kenarı çekil” sözleriyle esprili bir uyarıda bulundu.

EVLİLİK OYUNCAK MI?

Prof. Dr. Cevat Akşit, kolay boşanmalara tepkisini, “İnsanın aklına hemen boşamak mı gelir? Başka söz yok mu yani? Evlenmek bu kadar oyuncak mı?” sözleriyle sürdürdü. Peygamber Efendimizin ‘Haksız yere eş boşamaktan Arş-ı Alâ silkilir’ sözünü hatırlatan Akşit, haksız yere boşanmanın çok veballi bir günah olduğunu söyledi.

ORADAN KİTABINA UYDURULUR

Prof. Dr. Cevat Akşit, Peygamber Efendimizin, ‘Üç şeyin şakası yoktur. Nikah, boşanma ve köleyi azat etme.’ sözlerini hatırlattı ve bu soruyu şu şekilde cevapladı; “Hanefi fıkhına göre iş bitmiş. İl müftüsüne gitsin. İmam-ı Şafi üçünün birden söylediğini bir sayıyor, oradan kitabına uydurulur.”