BIST 9.771
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.455,98
HABER /  DÜNYA

Hizbullahtan ABDye tehdit

Lübnan Şii Hizbullah Örgütü lideri Nasrallah, Irak'taki terör olaylarını kınayarak ABD'ye gözdağı verdi!

Abone ol

Lübnan Şii Hizbullah Örgütü lideri Hasan Nasrallah, Irak'taki terör olaylarını kınayarak, bu olayların arkasında Batılı ülkelerin bulunduğunu ileri sürdü.

Nasrallah, hiç kimsenin Hizbullah'ı silahsızlandıramayacağını belirterek, "ABD bizi silahsızlandırmak istiyorsa Akdeniz'den Beyrut'a çıkartma yapsın" dedi.

Lübnan Şii Hizbullah Örgütü lideri Hasan Nasrallah, Irak'ta meydana gelen terör eylemleri nedeniyle bugün Beyrut'ta düzenlenen bir protesto mitinginde konuşarak, terör eylemlerini kınadı ve bu tür saldırıların ardında, Hz. Peygamber'e yapılan saygısızlık karşısında tüm İslam Dünyası'nın tek vücut olduğunu gören Batı'nın olduğunu ileri sürdü. Hasan Nasrallah, "Tüm dünyadaki Hz. Peygamber hassasiyetini gördüler ve şaşırdılar. Hz. Peygamber'e yapılan saygısızlığı unutturup, bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Samarra'da olanlar, Hz. Peygamber'e hakaret içeren karikatürlerle başlayan oyunun bir devamıdır. Geçtiğimiz günlerde Avusturya mahkemesi, İngiliz asıllı David isimli bir tarihçinin yargılanmasına sahne oldu. Suçu, yazdığı bir kitapta, Naziler'in gaz odalarından kuşku duyduğunu ifade etmesiydi. Mahkeme önünde bu sözlerini geri alan ve özür dileyen İngiliz tarihçi, yine de 3 yıl hapse mahkum edildi. Ancak diğer taraftan, İslam Peygamberi'ne yapılan hakaretin failleri için herhangi bir işlem yapılmadı" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice'ın bölge ülkelerine ve Lübnan'a yaptığı ziyareti de değerlendiren Nasrallah, ABD'li bakanın kendisine yöneltilen her soruya, "Bu, Lübnan halkının bileceği bir iş" diye yanıt verdiğini, ancak buna karşın konu Hizbullah'ın silahsızlandırılması ve 1559 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararı olduğundaysa Rice'in dayatma yolunu tercih ettiğini öne sürdü.
Hizbullah'ın silahsızlandırılmasının mümkün olmadığını da söyleyen Nasrallah, "Eğer buna gücü yetecek kimse varsa, gelsin. ABD bizi silahsızlandırmak istiyorsa Akdeniz'den Beyrut'a çıkartma yapsın ve eğer becerebilirse silahımızı alsın" şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın basın toplantılarında değil, kapalı kapılar ardında söylediklerinin daha çok önem arz ettiğini iddia eden Hizbullah lideri, Rice'ın Lübnan'da 'demokrasi edebiyatı' yaptığını, ancak bir önceki durağı Mısır ve Suudi Arabistan'da Filistin halkının demokratik tercihi olan Hamas hükümetini tecrit etmek için baskı uygulandığını söyledi.