BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,73
ALTIN 2.428,37
HABER /  DÜNYA

Güney Kıbrısta Türk aday

Kıbrıs Rum kesiminde 21 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde ilk kez bir Kıbrıslı Türk aday olacak.

Abone ol

9 yıldır Rum kesiminde yaşayan Neşe Yaşın, düzenlediği basın toplantısında, adadaki iki toplumun birleşmesini destekleyen Birleşik Demokratlar partisinden aday olacağını belirtti.

Kıbrıs Rum Üniversitesi'nde Türkçe öğreten şair Yaşın, “Alacağım oyları, Kıbrıslı Rum seçmenlerin bu ülkeyi Kıbrıslı Türklerle paylaşarak birlikte yaşama arzusunun göstergesi sayacağım” dedi.

“Kıbrıslı Türk olunca adanın kuzeyinde yaşamak ve adanın kalan kısmını aklından çıkarmak zorunluluğu uygulamasını kabul etmek istemediğini” söyleyen Yaşın, Türk olmasının adaylığının esası olmadığını da belirtti.

Birleşik Demokratlar partisi lideri Mihalis Papapetru da “Neşe Yaşın'ın ülkemizin geleceğine ilişkin acı ve endişeleri bizim acılarımız ve endişelerimizdir” diye konuştu.

Rum kesiminde ocak ayında kabul edilen yeni yasa, güneyde yaşayan Kıbrıslı Türklerin tüm seçimlerde oy kullanabilmesi, yerel ve genel seçimlerde aday olabilmesine imkan tanıyor. Ancak Kıbrıslı Türkler Rum kesiminde devlet başkanlığına aday olamıyor.