BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Hilton'un hayalini gerçekleştiren Türk

İnternet haber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş tüm dünyadaki Hilton Oteller zincirinin kurucusu Conrad Hilton’un “Dünyayı konuk severliğin ışığı ve sıcaklığıyla doldurmak hep bizim sorumluluğumuz oldu ve olmaya devam ediyor” cümlel

İnternet haber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş tüm dünyadaki Hilton Oteller zincirinin kurucusu Conrad Hilton’un  “Dünyayı konuk severliğin ışığı ve sıcaklığıyla doldurmak hep bizim sorumluluğumuz oldu ve olmaya devam ediyor”  cümlelerindeki hayalin peşine düştü … 

Bu doğrultuda anlamlı  bir tartışma ve sohbet içinde doğru kişiyi de buldum sanırım bu değerli turizmci Geylan Dursunoğlu’ydu. 

Yaz günlerini geride bırakıp, kış turizmine yoğunluk vereceğimiz günlere girmiş bulunmaktayız. Ancak ; geride bıraktığımız yoğun yaz sezonunun ardından genel bir değerlendirme yapmak, önümüzdeki sezonlar için hem okuyucularım, hem de beni köşemden takip eden değerli turizm işletmeleri için değerlendirmelerinde faydalı olacağı kanısındayım. 

Bu yaz özellikle turizm sektöründeki canlılığın gerek tatilcileri gerekse işletmeleri olumlu yönde etkilediğini görmek beni mutlu etti, bu doğrultuda almış olduğum birçok olumlu yorumlar da  bu kanıya varmamda önemli bir faktör oldu. 



Bu hafta Türkiye’nin önemli Turizm beldelerinden birisi olan Sarıgerme bölgesine sezon final seyahatlerimden  birisini gerçekleştirdim.

Yaz sezonu süreci boyunca Türkiye’nin en yoğun hava alanlarından birisi olarak kullanılan Dalaman uluslar arası havalimanının bu yoğunluğundan arınıp charter seferlerin durduğu,  tarifeli uçuşların yer yer iptal edildiği bu günlerde yoğun bir sezonun ardından doğayla dinlenmeye çekilmiş yorgun bir ev sahibi gibiydi.

Tabi ki sadece Dalaman havalimanımı  bu sakinliği yaşıyor? Bu bağlamda turizm işletmelerinde de bu sakinlik göze batmakta ancak; doğanın en güzel hali tüm cömertliğiyle size sunuyor ve kendinizi özel hissetmenizi sağlıyor. Sarıgerme bölgesi yaz dönemi içerisinde gerek yerli gerek yabancı misafirlerine kapısını açan önemli bir turizm beldesi olarak karşımıza çıksa da yaz sezonunun sonuyla kapıları turizme kapatmaktadır.

Bu konuda özellikle üzerinde durulması gereken bir turizm cenneti olan Sarıgerme’nin  hakkettiği değeri  aldığını söylememiz pekte doğru olmayacaktır.

Bacasız sanayimiz olan turizm istihdamı ve getirisiyle bölgeyi kalkındıran önemli sektör olmasıyla bölgeye kazandırdıkları tartışılmaz. 

Sarıgerme bölgesindeki turizmi geliştirme çalışmaları hızla devam etmekte ve buda ilerleyen dönem içerisinde hem işletmelere, hem de misafirlerine, hem de yöre insanına olumu bir dönüşü getireceği kanısındayım. 



“Bu Tatil Ezberlerinizi Bozacak” Başlığıyla kaleme aldığım Dalaman Hilton Resort& Spa otelini tekrar ziyaret ettim. 

O yazımda da belirttiğim yaz günlerindeki sıcak karşılamayı, kendisini belli eden sonbahar günlerinde de hissetmek açıkçası beni çok mutlu etti.

Çok yeni bir tesis olmasına rağmen , doluluk oranları, misafir memnuniyeti ve aldığı ödüllerle perçinleyerek yoluna devam eden Dalaman Hilton Resort & Spa’nın bu başarılarındaki sırlar ve gerçekler sanırım Türk turizminin gelişimi ve dünyadaki yeri açısından önemli mihenk taşlarını da birlikte getirecektir. 
 


Vizyonu ve Misyonuyla Hizmet Sektörüne Kendisini Adamış Lider Bir Yönetici 

Dünden bugüne sarı çizmelerini , yeşil önlüğünü giyinip hiç gocunmadan almış olduğu turizm eğitimini pratikle birleştirerek meslek hayatına başlayıp, ilk günkü coşkusuyla bıkmadan usanmadan büyük bir aşkla, uzun yıllardır bu sektördeki değişik işletmelerin ve yatırımların başında bulunan ve Türk turizmine yön veren değerli bir yönetici Geylan Dursunoğlu hem Hilton Otellerinin bu misyonunu hem de kendi vizyonunu tüm ayrıntılarıyla benimle paylaşma nezaketini gösterdi. 



Sanki Hepsi bir Atom Karınca  

Geylan Dursunoğlu’nun ekibinin gözlerindeki başarıya inanmışlık ve gönül birliğiyle kenetlenmiş profesyonel iş disipliniyle birleşmiş dinamik temposu takdire şayandı.

Hizmet ve servis vanaları  limitsiz açılmış maşallah nazar değmesin bu ekibe derken, Dalaman Hilton’un nazar boncuğu tılsımlı kaplumbağaları göz kırpıyor bana merak etmeyin Alper Bey diye… 



Hizmet Çipiyle Dünyaya Geldi  

Ve bu sihirli hizmet çipini hiçbir riski almaktan korkmayarak adım adım gerçeğe dönüştürerek bir bebeği büyütmeye başladık diyor Geylan Dursunoğlu ve madde madde sıralıyor. 



Sarıgerme Turizmde Bir Değerdir 

Bölgenin kış aylarında turizm sezonunun  kapanmasıyla karanlığa gömüleceğini dile getiren Geylan Dursunoğlu bölgenin kanayan yaralarına duyarlıyız, kalıcı  çözümlerle yolumuza devam ediyoruz, risk almaktan korkmuyoruz, golf turizminde yepyeni bir soluk olacağız, bölge nefes alacak. Sarıgerme turizmde bir değerdir, biz bu değeri hak ettiği yerlere getirip ülke turizminde, dünya kamuoyunda büyük faydalar sağlamak için görevimizin başındayız. 

Kasımın ortasından itibaren karanlığa bürünen, Nisanın ilk haftası kapılarını  açan Sarıgerme turizm bölgesinde bu dönemde yaklaşık 3000 kişi işten çıkacak, biz diyoruz ki golf ile birlikte 12 ay açık kalacak, kongre turizmiyle de kuvvetlenecek ve  bölgedeki diğer tesislere de örnek olarak üzerimize düşen riskleri alıp bu bölgeyi karanlıktan kurtaracağız. Ve bunun için uçak planlamalarından tutunda tüm dünyadaki aktif ve amaca yönelik satış, pazarlama ve tanıtım ağımızla var gücümüzle çalışıyoruz diyor. 



Satış Ekibim Yarışa Girdi 

Tek tek kapılar çalınıp elbirliği içerisinde mesafeleri  aştık. İngiltere de metro istasyonu çıkışında şehir haritalarında ne kadar acenta varsa tek tek gocunmadan kapılarını çaldık ama aynı zamanda Suriye ye de ulaştık, Şam - Dalaman hattını canlandıracak projeler geliştirip Almanya , Portekiz, Azerbaycan, Rusya, İskoçya’ya varana dek  adım adım mesafeleri aştık ekibimle. Ülkemiz genelinde de Kırşehir den Trabzon’a durmaksızın çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Projeksiyonumuzu İyi Hazırladık 

Adım adım projelerimizi gerçeğe dönüştürüp misafirlerimizin beğenisine sunuyoruz. Almış olduğumuz geri dönüşümlerin çok iyi olması bizi daha da çok hedefimize kenetlendirdi.

Göreve geldiğim ilk günden beri söylediğim, iş partnerlerimizle münasebetlerimizde özellikle vurguladığım konu şuydu ki benim ve ekibimin kaybedecek 3 günü dahi yok. 



Hilton'un konukları deniz ve havuz safası öncesi kendilerine verilen zarif havlularla günün keyfini çıkarıyor... Ezbere değil yaptığı işe zerafet ve inceliği katarak misafirlerine sunan bir ekibiz. Ayrıntılar otelimizin her karesinde farklı şekilde karşınıza çıkabilir. Misafirlerimize gösterdiğimiz titizlik ve özen bizim için kutsaldır...
 
Bir Bebeği Büyütüyoruz 




Dünyada her şey dahil  tek Hilton Oteli olmanın bilinciyle tüm dünyadaki 3700 Hilton Otelinin misafiri bizi seçecek. Özellikle golf turizminde yepyeni bir soluk olacağız

Ve hedef kitlemiz Antalya , Belek yada istanbul’a  gelen misafirler değil İspanya y a

Portekiz’e, İngiltere’ye ve dünyanın değişik yerlerine giden golfçüleri Sarıgermeye getireceğiz. 


 
Meydan Okudum  

Antalya, Bodrum, Kıbrıs’ta da çok değerli işletmelerde  yöneticilik yaptım ama özellikle bu bölgeyi kendime hedef seçtim.  Sarıgerme’ye böyle bir lüks ürün lazımdı ve bu bölgenin böyle bir tesise ihtiyacı vardı.

Bir lüksü deniz, kum, güneşle birleştirip sevgiyle, her milim kum tanesini insan özverisiyle yoğurduk .Hiltonlarda bir ilki başardık. Airport yada şehir değil Resort oteliyiz

Ürün ve hizmet yelpazemiz detaylara gösterdiğimiz özen, küçükten büyüğe farklı tatil anlayışlarındaki misafirlerimize  bir bütünlük içerisinde sunuyoruz. 
 

Kendimizi İyi Tanımladık 

Dersimizi iyi çalıştık, geçmişin tecrübelerini iyi değerlendirdik. Kağıt üzerinde çok güzel projeler yazılır ama gerçeğe bakmak gerekir. Ve bu doğrultuda projeleri gerçeğe dönüştürmeli ve kağıtta bırakmamalıyız. 

Benim için bahçıvanımdan , servis elemanıma hepsinin değeri büyük. Onların alanlarındaki tasarrufları, misafirlerimize sunulan hizmetimizdeki kaliteli servisin ürün yelpazemizin artışı olarak bizlere büyük fayda sağlıyor. 




Bizi En İyi Misafirlerimiz Değerlendirir 

Hilton standartlarına göre yapılan anketleri biz bilmiyoruz.misafir anketleri tek tek analiz ediliyor. Olumsuzlukları olumluya çevirmek bizim görevimiz. Biz iyi olmalıyız, otelcilik bunu söyler.

Müesseseye bağlılık duygumuz çok yüksek ve gönül birliğimiz bizi başarıya kenetledi.

Türkiye de en güzeli oluru ispatlamak için görevimizin başındayız. 

Bire Bir hizmette çok iddialıyız 

% 25 doluluk oranlarıyla göreve başladık, ilk senemizin sonunda baktığımızda doluluk oranlarımız ve doğru misafir kitlesini otelimize getirerek, idealist fikirlerimizi realist bir şekilde ortaya koyduk ve almış olduğumuz önemli iki ödül, Türkiye ve dünyada yapılan anketlerdeki başarı grafiğimizin yükselmesiyle başarımızın tesadüf olmadığını ispatladık. 



Ödüllerimiz Bizi Şımartmadı   

Öncelikle Türk ve dünya kamuoyuna teşekkür ediyoruz. Bizleri bu ödülle taçlandırdıkları için.

Sorumluluğumuzun farkındayız, kendimizi sürekli geliştirerek hep bir adım önde olmak

için muhteşem bir güç ile yolumuza devam edeceğiz. Kendimize ilk aşamada 3 sene koyduk asıl şimdi bizim iş bilirliliğimiz başlıyor.

Önümüzdeki sene Aralık-Şubat-Kasımı doldurmaya başladık.

Bizim için misafir vardır ve bu misafir için ateşi  yanan insan olmak durumundayız. 



Türkiye Kategorisinde 2 Ayrı Ödül  Alan Tek Otel… 
 

Antalya’da düzenlenen 2010 Dünya Seyahat Ödülleri Avrupa Gala Gecesi’nde Avrupa'dan aday gösterilen havayolları, gezi şirketleri, tatil köyleri ve otellerin içinden belirlenen 'En İyi'lere ödülleri verildi. Elektronik ortamda dört ay süren ve yalnız turizm profesyonellerinin katılabildiği oylama sonucunda Hilton Dalaman, yüzlerce otelin arasından Türkiye kategorisinde 2 ayrı ödüle layık görüldü. 


Dünya Seyahat Ödülleri organizasyonu dünya seyahat ve turizm sektörünü bilgilendirmek ve yön vermek amacıyla 1993 yılında kuruldu. Turizm sektörünün en saygın ve önemli organizasyonu olma özelliğini taşıyan Dünya Seyahat Ödülleri'ne her yıl bölgelerden ve dünyadan turizm otoriteleri, CEO'ları, lider seyahat şirketlerinin yöneticileri, devlet bakanları, turizm departmanları ve destinasyon başkanları gibi sektörün önde gelenleri ve ünlüler katılıyor.  
 
 Yatırımcı  Doğru Yönlendirilmeli 

Yeni oteller açıp , konseptler geliştirmek riskli ve zordur fakat doğru analizler yaparsanız doğru sonuçları alırsınız.

Yatırımcının aklındaki ile yapılması gerekenler arasında iyi bir bağ kurup yatırımın doğru yönlendirilmesi gerekir yoksa hayal kırıklığından bir öte gidemezsiniz. 


 

Bende Geylan Beye artık Dalaman çayında Dalaman Hilton’a yakışır görsellikte teknelerin çayın üzerinde misafirlerine keyifli tekne turları ve teknelerde değişik hizmet seçenekleriyle görmek istiyoruz diye ifade ettim. 

Bekleyelim ve görelim… 



Yüzyılın Filmi Godfather 



Bu filmi defalarca kez sıkılmadan her defasında ayrı bir keyifle izleyenlerdenim.

Geylan Bey'le sohbet ederken, otelciliğe film benzetmesi bu filmi aklıma getirdi.

Seneryo sizin konseptinizdir, oyuncular sizin mesai arkadaşlarınız, seyircilerde sizin misafirlerinizdir, sonrasında doğru oyuncuları  bulup doğru yerdeyseniz harika bir film

Ortaya çıkacaktır ve misafirleriniz  sizi keyifle izleyecektir. Umut ediyorum ki Dalaman Hilton Resort & Spa da defalarca kez  ziyaret edilen ve her defasında farklı  süprizleriyle misafirlerini ağırlayan ve mutlu eden bir tesis olur. 


 


Hilton Seyir Terasında Gün Batımları Bir Başkadır
 

Puro müdavimlerinden tutunda, kitap kurtlarına, kadar her isteği karşılayan tesis , çocukların çikolata üçlemesinde ısırdığı her parça tatlı zamanları , gün batımı da çiftlerin denize ve uzaklara dalan mutluluğunu , Rum tavernasından çıkan melodik paylaşımlarda Akdeniz ve Ege’nin müzikle birleşen dostluğunu yaşatıyor. 



VE MUHTEŞEM FİNAL 

Önümüzdeki Kurban bayramında muhteşem bir finalle 2010 yaz sezonunu kapatacak olan tesise bu bayramda ilgi büyük. Bayramın 1.günü güçlü sesi ve yorumuyla beğenileri toplayan Ebru Gündeş ve 4.günü ise İmparator lakaplı sanatçımız İbrahim Tatlıses misafirlere keyifli bir bayram geçirtmek için sahne alacak. Birbirinden ilginç sahne shovları, canlı müzik animasyon ve çocuklar için özel programlarda bayramda misafirlerin beğenisine sunulacak. 



Bir sonraki yazımda da Türk ve dünya mutfağının birbirinden farklı  lezzetlerinin detaylarını, servis ve sunumlarını  sizlerle paylaşmak üzere… 

İyi tatiller