BIST 9.911
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.444,68
HABER /  DÜNYA

Herkes umudunu Türkiye'ye bağladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye ziyareti, dünyanın gündeminde. Dünya, Lübnan'da yaşanan krizin aşılması için tek yolun Türkiye olduğu konuşuluyor.

Abone ol

Alman "Der Spiegel" dergisi, Lübnan'daki hükümet krizi ile ilgili olarak verdiği bir haberde, diplomatik çabalarda tüm ümitlerin Türkiye'nin üzerinde olduğunu belirtti.

"Türklerin zamanı" başlığı ile verilen haberde, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin kurduğu Batı yanlısı hükümetin yıkılmasından sonra Türk yönetiminden, Lübnan'da birbirine düşman olan partileri müzakere masasında bir araya getirmesinin beklendiği ifade edildi.

Hariri'nin geçen hafta Washington ve Paris'e gittikten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere Ankara'ya gittiği hatırlatılan haberde, Lübnanlı bir diplomatın, "Suudi Arabistan ve Suriye'nin arabuluculuk çabaları başarısızlıkla sonuçlandı. Şimdi Türklerin zamanı" şeklinde konuştuğu kaydedildi.

"Tüm ümitler Türkiye üzerinde" denilen haberde, Türk hükümetinin, 2008 yılında Lübnan'da yaşanan kanlı sokak çatışmalarından sonra Batı yanlısı güçler ile Hizbullah arasında arka planda arabuluculuk yaptığı ve Doha'da anlaşma sağlanmasına katkıda bulunduğu ifade edildi.

Suriye ve İsrail'in 2008 yılındaki arabuluculuk çabalarının başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra, Lübnan krizinin Türk hükümeti için dış politikada gerçek anlamda ilk sınav olduğu kaydedildi.