BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Beştaş'tan MHP'ye ağır suçlama!

HDP Adana Milletvekili Danış Beştaş, AK Parti'nin yeni anayasa için MHP ile gizli bir anlaşma yaptığını iddia etti.

Abone ol

HDP Adana Milletvekili Danış Beştaş, MHP'yi ihanete ortak olmakla suçladı. MHP'nin 7 Haziran seçimleri sonrası başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini tamamen değiştirdiğini iddia eden Beştaş, "MHP'nin ne için pazarlık yaptığının cevabını bu millete vermesi gerekir" diye konuştu.

Danış Beştaş, TBMM'deki yeni anayasa görüşmelerinde partisi adına konuştu. TBMM'de tarihi bir görüşme yapılırken, Meclis TV'nin bu görüşmeleri canlı yayınlanmamasının çok ciddi bir sorun olduğunu söyleyen Beştaş, halkın kendi geleceğini tümüyle alt üst edecek bir değişikliğe ilişkin tartışmaları izlemesinin engellendiğini ileri sürdü. İşte Beştaş'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"Evet böyle bir ortamda anayasa değişikliği diyemeyeceğimiz bir teklif önümüzde. Gerçekten bunu çok güçlü tartışmamız gerekiyor. Biz anayasa komisyonundayken; Rus elçisi katledildi, Beşiktaş saldırısı oldu ama Anayasa Komisyonu sabahlara kadar çalışmayı bırakmadı. Sanki birileri bunu aceleyle geçirmeye çalışıyordu. 

"AK PARTİ VE MHP ARASINDA GİZLİ BİR ANLAŞMA YAPILDI"

Gizli anlaşma, daha komisyon aşamasında önergelerle hallaç pamuğuna döndü. Yine bu gizli anlaşmanın en önemli taraflarından biri Mehmet Parsak, çok sayıda açıklamada bulundu. Diyor ki getirilecek sistemin adı seçilmiş krallıktır. Seçimlerde söylediklerini komisyonda ağzına bile alamadı. Bu ihanet teklifinde ne değişti? Buna ortaklık yapmanızın nedeni nedir? Bunu halka açıklayın."