BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  EKONOMİ

Fırsatçılar vatandaşın sofrasına göz dikti

Olumsuz hava şartları nedeniyle sebze- meyve fiyatlarında yüzde 300 ile 400 seviyesinde arttı. TÜMESKOM Başkanı Burhan Er, fiyatlardaki artışı bir kaç komisyoncunun açgözlülüğüne bağladı.

Abone ol

Yoğun kar yağışı sebze-meyve fiyatlarını vurdu. Fiyatlar yüzde 300-400 seviyesinde arttı. TÜMESKOM Başkanı Burhan Er, "Fırsatçılık yapıyorlar. Birkaç kişi fiyatları belirliyor. Bu resmen vicdansızlık" dedi.

Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu Başkanı Burhan Er, üretim bölgelerinde malın az olduğunu belirtti. Er, şöyle konuştu:

"Birileri fırsatçılık yapıyor. Tekelleşme var. 3-4 kişi fiyat belirliyor. Adeta eczanede satılan ilaç muamelesi yapılıyor. Fiyatlarda yüzde 300-400'lük bir artış var. Sivri biber kimi yerde 7-8 liraya kimi yerde 10-15 liraya satılıyor. Yine karnabahar Etiler'de 9 liraya satıldığını duydum. Evet, yollarda sıkıntı var. Benim kendi mal dolu kamyonum Afyon-Kütahya arasında kardan dolayı bekliyor. Ancak, ne olursa olsun fırsatçılık yapılmamalı. Hale gelen ürün, düşük bir kâr konularak satılıyor. Çünkü depolama imkanımız yok. Ancak birkaç tüccar haksız kazanç uğruna fiyatları yükseltiyor."

KARNABAHARIN ÜRETİCİDEN ÇIKIŞ FİYATI 3 LİRAYA ULAŞTI

Kışlık sebze üretiminde önde gelen Bursa ve Bilecik'te etkili olan kış şartları nedeniyle büyüyemeyen ve hasat edilemeyen karnabaharın üreticiden çıkış fiyatı 3 liraya ulaştı. Bursa'nın Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, yaptığı açıklamada, Yenişehir Ovası'nda yaklaşık 7 bin dönümde karnabahar üretildiğini belirterek, bu sebzenin büyük şehirlere ve yakın kentlere gönderildiğini söyledi.

70 KURUŞ OLAN DOMATES 2,5 LİRAYA YÜKSELDİ

Bu arada yaklaşık 20 gün önce fiyatı 70 kuruşa kadar düşen domatesin satış fiyatı yağışlar ve Mersin'deki sel afeti nedeniyle 2,5 liraya kadar yükseldi. Fiyatların önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.