BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.451,42
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den Selahattin Demirtaş uyarısı!

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Selahattin Demirtaş hakkında linç kampanyası yapıldığını belirterek, hükümeti uyardı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Selahattin Demirtaş ve partilerine dönük linç kampanyası yapıldığını belirterek, "Bu hedef gösterici çirkin yayınlarınızın çok tehlikeli sonuçlara yol açacağının farkında mısınız?" dedi. Oluç, hükümeti ve medya kuruluşlarını, kampanyanın yol açacağı olumsuz sonuçlar konusunda uyardı.

'SOKAK LİNÇLERİNE DAVETİYE'

Yeni Akit'in bugün sürmanşetinden verdiği “Oğlumun katili Demirtaş” başlıklı haberle Demirtaş'ın karanlık odaklara açıkça hedef olarak gösterildiğini belirten Oluç, şöyle konuştu:

"Birçok karanlık olayın ardında hedef gösterici yayınları bulunması nedeniyle, bu konuda zaten sicili bozuk olan Yeni Akit, Eş Genel Başkanımıza karşı son derece tehlikeli bir kampanya yürütüyor. Sistemli bir biçimde bu saldırı kampanyasını yürüten Yeni Akit ve onun arkasındaki karanlık odakların hedefi, Türkiye’yi uçurumun kenarına sürükleyecek büyük provokasyonları devreye koymaktır. Akit Yazarı Hasan Karakaya bugünkü yazısında HDP’yi 'Halkın sabrını zorlamayın' sözleriyle tehdit ederek, sokak linçlerine açıkça davetiye çıkartıyor."

51576.jpg

hdpden-selahattin-demirtaş-açiklamasi.jpg