BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  MEDYA

Hayrettin Karaman sigara içen başörtülü kadınlar için böyle dedi

Ünlü ilahiyatçı Hayrettin Karaman bugünkü köşe yazısında sigara içen başörtülü kadınlara tepki gösterdi.

Abone ol

Sağlığa verdiği zarar nedeniyle sigaranın hiç kimseye caiz olmadığını söyleyen Karaman, "Örtünen kadınlar için ise haram işlemenin yanında edebe aykırı davranış da vardır." dedi.

İslam hukuku alanının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Hayrettin Karaman, sigara içen başörtülü kadınları eleştirdi. "Başörtülü sigara" başlıklı Yeni Şafak'taki yazısında Karaman, göstere göstere sigara içen başörtülü bir kadın gördügünde nasıl intibaa kapıldığını paylaştı.

"(...)Sanki farklı olanlara şunu diyor: “Siz benim başımı örttüğüme bakmayın, benden ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var”. Sigara içmek, sağlığa verdiği kesin zarar sebebiyle hiçbir kimse için caiz değildir, örtünen kadınlar için ise haram işlemenin yanında edebe aykırı davranış da vardır.

ÖNCE EDEP:

Bizim geleneğimizde kadın sigara içmez, erkeklerin de küçükleri büyüklerinin yanında, öğrenciler hocalarının yanında… sigara içmezler; çünkü bu davranış ayıptır, edebe aykırıdır. Edep insanın zinetidir; edepten mahrum olanlar insanı güzelleştiren özelliklerden da mahrum olarak gittikçe çirkinleşir, hatta iğrenç hale gelirler.

SONRA SAĞLIK:

Sigaranın zararı bugünkü kadar bilinemediği zamanlarda onun mübah veya olsa olsa mekruh olduğu söylenmiştir, ama bugün sigaranın vahim zararları bilim adamları tarafından kesin olarak ortaya konunca onun caiz ve mübah olduğunu söylemek cehaletin en zararlı sonuçlarından biri olur.