BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Havuzda 30 kişi zehirlendi

Havuzda tıkanan tuvaletleri açmak için kullanılan tuz ruhundan çoğunluğu çocuk 30'a yakın kişi zehirlendi.

Abone ol

Adana'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait havuzda tıkanan tuvaletleri açmak için kullanılan tuz ruhundan çoğunluğu çocuk 30'a yakın kişi zehirlendi.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, bayan seyircilerin attıkları pedlerin tuvaleti tıkayıp koku yaptığını, görevlilerin temizleme esnasında kullandıkları tuz ruhunun da zehirlenmeye yol açtığını ileri sürdü. Hastanelere sevk edilen 2 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Kurtuluş Mahallesi'ndeki 100. Yıl Yüzme Havuzu'nda Cumhuriyet Kupası müsabakalarına zehirlenme olayı damgasını vurdu. Bir temizlik görevlisinin tıkanan tuvaleti açmak için kullandığı tuz ruhu, büyük çoğunluğu çocuk onlarca kişiyi etkiledi. Havuzda büyük panik yaşanmasına yol açan olayda fenalık geçiren çocuklara ilk önce ayran içirildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine 4 acil yardım ambulansı sevk edildi. Fenalaşan çocukların anne ve babaları da büyük korku yaşadı.

112 Acil yardım ekipleri, havuzdaki ilk müdahalenin ardından zehirlenenleri çeşitli hastanelere götürdü. Zehirlenenlerden 7'si Numune Eğitim ve Araştırma, 4'ü Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi, 6'sı Karşıyaka Devlet Hastanesi, 3'ü Özel Adana Hastanesi, 2'si ise Seyhan Başkent Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Diğerleri ise ambulanslarda ayakta tedavi edildi. Seyhan Başkent Hastanesi'ndeki 2 kişinin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.

"TUVALETİ BAYANLARIN PEDLERİ TIKADI"

Havuzda yaşanan zehirlenme olayının ardından İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, tuvaletin yarışmaları izlemeye gelen bayan seyircilerin buraya attıkları pedler sebebiyle tıkandığını öne sürdü.

Temizlik görevlilerinin koku yapmasın diye tıkanan tuvaleti açmak için tuz ruhu kullandığını dile getiren Hadi, suyla birleşen tuz ruhunun oksitlenme yaparak çevreye yayıldığını ve zehirlenmenin yaşandığını belirtti. Hadi, tuz ruhunun havuzlara yayılmasının ise söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.