BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,26
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu uydu raporu şok etti!

Hava durumu raporu uydu görüntüleri şok etti. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere şiddetli yağışlar geliyor. Sıcaklık değerleri mevsim normallerinin altına düşüyor.

Abone ol

Hava durumu raporlarını Bünyamin Sürmeli değerlendirdi. Haftanın son günü hava durumu nasıl olacak? Anadolu, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de kuvvetli yağışlar var. Tehlike oluşturan aşırı yağışlar geliyor. Su baskınları, yıldırımlara karşı aman dikkat. Marmara'da poyraz kuvvetli esecek sıcaklıklar normallerin altında seyredecek. İç Anadolu, Karadeniz ve Ege'de aşırı yağışlar görülecek 2 haftalık sürecin 10 günü neredeyse kuvvetli yağış görülecek. İzmir'de ise rüzgar sert esecek. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Sivas, Trabzon, Muğla, Rize ve Kırşehir'de hava durumu nasıl olacak?

hava-durumu-2.20150605113038.jpg

Yapılan son değerlendirmelere göre bölgede devam eden yağışların etkisini arttırarak Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde kuvvetli yağışlara neden olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, lokal su baskını, yıldırım vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Muğla, Kırşehir, Aksaray, Sivas, Trabzon, Rize, Artvin ve Elazığ çevreleri ile Antalya'nın iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

hava-durumu-3.20150605113055.jpg

KARADENİZ'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren kıyı kesimleri başta olmak üzere Kastamonu çevreleri ve Sinop'un batısında, 05.06.2015 Cuma günü sabah ilk saatlerden itibaren Batı Karadeniz bölgesinde (Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce, Kastamonu) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ( ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL'DA YAĞMUR BASTIRACAK

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 1-3 derece azalacağı tahmin ediliyor.  Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-06-05-at-11.08.33-am.png

ANKARA'DA SAĞANAK YAĞIŞ VAR

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların Batı Karadeniz'de yer yer kuvvetli olacağı beklenmektedir. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi beklenmektedir. Genellikle kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi beklenmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-06-05-at-11.12.28-am.png

ANKARA İÇİN YENİ UYARI

Yurdun güneybatı kesimleri için gök gürültülü sağanak ve dolu uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Denizli ve Uşak'ın batısıyla Manisa'nın doğusunda kuvvetli yağış ile lokal dolu hadisesi bekleniyor.

hava-durumu.20150605113117.jpg

Ani sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımdaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.