BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.435,10
HABER /  SEÇİM

Sandığa gitmeyen her 100 AK Partiliden 20'si...

Habertürk yazarı Nilhal Bengisu Karaca, kararsız AK Parti seçmeni, 2015 genel seçimleri ve sonuçları üzerine çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

2015 genel seçimleri öncesi AK Parti seçmenini koalisyonla uyaran isimler kervanına Nihal Bengisu Karaca da katıldı. Yazar, bugünkü yazısında 'AK Parti'ye ders vermek' isteyen kararsız seçmeni yeniden durum değerlendirmesi yapmaya çağırdı.

2015 seçim anketleri sonuçları ve karasız seçmenler koalisyonun işareti mi? Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, "AK Partililer sandığa gitmezse" başlıklı köşesinde sarsıcı uyarılarda bulundu.

Karaca, "Sandığa gitmeyen her 100 AK Partili, HDP'ye oy vermiş 20 AK Partili ile aynı sonucu doğuruyor." bilgisini köşesinde paylaştı.

KATILIMIN YÜZDE 85-90 ORANINDA OLMASI GEREKİYOR

Sandığa gitmekte kararsız olan her iki seçmenden birinin AK Partili olduğunu hatırlatan yazar, yurtdışı seçmeninin katılım oranının düşük olduğuna dikkat çekiyor.

"CHP'Lİ KOALİSYON TÜRKİYE İÇİN FELAKET OLUR"

Tek başına iktidar ve istikrar için AK Parti seçmeninin % 85-90 oranında seçime katılması ve geçerli oy kullanmasına bağlı olduğunun altını çizen Karaca, aksi taktirde ne olacağını anlatıyor:

"Türkiye'yi siyasal ve ekonomik açıdan dizayn etmek isteyen aktörlerin gönlünden geçen şu: İçinde AK Parti'nin olmadığı, CHP başkanlığında bir koalisyon hükümeti kurup bir yıl sürdürebilmek. Bu senaryoyu konuşanlar bunun sürdürülebilir olmadığını biliyorlar, amaç bir yıl bu hükümetin kalması ve bu süre içinde devletin önemli mercilerinin, bakanlık, müsteşar ve müsteşar yardımcılarına varana kadar temizlenmesi, hükümetin ve önemli bürokratik kadroların AK Partililerden arındırılması. Bu olasılığın gerçekleşmesi için AK Partili kararsız seçmenin, sandık günü gelip çattığında bugünkü gibi kararsız kalıp sandığa gitmemesi yeterli oluyor."

Karaca, CHP'nin içinde olduğu koalisyonun Türkiye'yi yönetilemez hale getireceğini, siyasal ve ekonomik mühendisliklere açık ve korumasız bırakacağını iddia ederek bu durumu felaket senaryosu olarak niteliyor.

AK Parti'nin azınlık hükümeti kurması olasılığının başarılı olması ihtimalinin de zayıf olduğu görüşünü okurlarıyla paylaşan yazar, HDP barajı geçerse ortaya çıkacak koalisyon olasılıklarının Kürt meselesiyle ilgili kazanımları da tehlikeye atacağını savunuyor.

"AK PARTİ'YE DERS VERME NİYETİNDE OLANLAR DURUMU YENİDEN DEĞERLENDİRMESİ GEREKİYOR"

Türkiye'nin eski hale getirileceği endişesini dile getiren Karaca, yazısını kararsız seçmene çağrıda bulunarak tamamlıyor:

"Sözün özü: Daha sonra "AK Parti öndeydi, neden böyle oldu?" diyecek olanların ve bazı küskünlükler nedeniyle AK Parti'ye ders verme niyetinde olanların durumu yeniden değerlendirmesi gerekiyor."