BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.434,91
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu akşam saatleri için yeni uyarı!

Yurt genelinde yağışlu hava etkisini gösteriyor. Hava durumu raporlarına göre sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrediyor. Akşam saatlerinde sağanak yağış var.

Abone ol

Yurt genelinde haftasonundan beri etkili olan soğuk ve yağışlı hava etkisini hala hissettiriyor. Hava durumu raporlarına göre sıcaklıklar düşük, ay ortasına kadar sıcaklıkların bu şekilde seyretmesi öngörülüyor. Marmara Bölgesş'nde Edirne, Kırklarelli, İstanbul ve Bursa'da akşam saatlerine doğru sağanak yağmur bekleniyor. Doğu'da sıcaklıklar hala - derecelerde. Erzurum'da dün gece ölçülen en düşük sıcaklık ise -15 derece oldu. Peki İstanbul, Ankara,İzmir, Bursa, Eskişehir, Erzurum, Konya, Afyon, Kırklareli, ve Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

SICAKLIK HAFTASONUNA DOĞRU DAHA DA DÜŞÜYOR!

arın Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz’de gök gürültülü sağanak şeklinde olması tahmin ediliyor.

Perşembe günü bütün bölgelerimizin çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege, Akdeniz bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Batı Karadeniz’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Perşembe günü meydana gelecek yağışların; Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

13 Mart 2015 Cuma günü mevcut sisteme ilave olarak yurdun güneybatı kesimlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi ve hafta sonu ülkenin büyük bölümünün yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yurdun iç ve güney kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarın Batı ve Orta Karadeniz, İç Ege, Akdeniz ile İç Anadolu’da, Perşembe günü ise ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

BU İLLERDE SAĞANAK YAĞIŞ VAR!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Edirne'nin güney ilçeleri ve Çanakkale çevreleri, öğle saatlerinde Çanakkale'nin güney ilçeleri, İzmir çevreleri ile Balıkesir ve Aydın'ın kıyı ilçeleri, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, İç Anadolu'nun güneyi ile Kütahya, Uşak, Mersin, Adana, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir çevreleri ve Antalya'nın doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
 
Ankara: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 20
 
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11
 
İzmir: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı 16
 
Adana: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 27
 
Antalya: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra doğu ilçeleri sağanak yağışlı 21
 
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 14
 
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 14
 
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 8
 
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 19

İSTANBUL'DA HAVA NASIL?

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Edirne'nin güney kesimleri, akşam saatlerinden sonra bölgenin doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:

Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-03-10-at-8.36.15-am.png

Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney yönlerden, Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

EDİRNE'Yİ YAĞIŞ YİNE VURDU!

Edirne'den geçen Tunca ve Meriç nehirlerinin debilerindeki yükseliş sürüyor.

edirne-1.jpg

Bulgaristan'daki kar yağışı ve ardından gelen sağanak nedeniyle nehirler kaynaklarından Edirne'ye debisi yükselerek geliyor.

edirne-2.jpg

Tunca Nehri, yatağının dar olduğu Sarayiçi adasından başladığı yayılmayı sürdürüyor. Adalet Kasrı, Kırkpınar Er Meydanı ve çevresi de nehir sularıyla kaplandı.

TARİHİ KÖPRÜLERE SU DOLDU!

Bu arada, tarihi Fatih ve Kanuni köprülerinin trafiğe kapatılması nedeniyle Sarayiçi adasına giriş yapılamıyor. Tunca Nehri üzerindeki Yalnızgöz Köprüsü de ortasında su birikmesi sonucu kullanılamıyor.

hava-durumu3.20150310083110.jpg

Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımın sağlandığı ilk köprü olan Tunca Köprüsü'nün de girişi kısmen su doldu. Suyun yükselmesi durumunda köprü küçük araç trafiğine kapatılacak.

MERİÇ NEHRİ'NİN DEBİSİ YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Meriç Nehri'nin debisi ise 72 saatte yaklaşık 3 kat arttı. Dün sabahki ölçümlere göre 80 metreküp/saniye artan debi 1245 metreküp/saniye seviyesine ulaştı.

Bulgaristan'da kar ve yağmur, Edirne'de ise aralıklarla sağanak nedeniyle debilerdeki yükselişin devam etmesi bekleniyor.

Geçen ay, nehirlerin aşırı yükselmesi nedeniyle meydana gelen taşkın, "son yıllarda yaşanan en büyük taşkın" olarak nitelendirilmişti.

Taşkın dolayısıyla üç gün boyunca Karaağaç Mahallesi'ne ulaşım sağlanamamış, acil durumlarda helikopter kullanılmıştı.

DOĞU'DA SICAKLIK -15 DERECE!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Basra alçak basınç sistemi etkisi altında olan bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık, yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta sabah ve akşam saatlerinde buzlanma, don olayı ile pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

hava-durumu4.jpg

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 15, Kars'ta 11, Erzurum'da 7, Ardahan'da 6, Erzincan'da 5, Bitlis ve Muş'ta 3, Van'da 2, sfırın üzerinde olmak üzere Hakkari'de 3, Iğdır'da 4 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 19, Erzincan'da 15, Hakkari'de 12, Van'da 8, Muş'ta 6, Erzurum'da 5, Ardahan'da 4, Bitlis'te 3, Kars'ta 2, Ağrı'da bir derece olacağı tahmin ediliyor.

Kar kalınlıklarının ise Bitlis'te 69, Muş'ta 9, Konaklı Kayak Merkezi'nde 102, Palandöken Kayak Merkezi'nde 98, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde 80, Ergan Kayak Merkezi'nde 77, Kop Dağı'nda 51 santimetre olduğu belirtildi.