BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hatay'da hain saldırı: 4 polis şehit!

Hatay'da teröristlerce devriye halindeki polis aracına ateş açıldı. İlk belirlemelere göre dört polis şehit oldu.

Abone ol

Hatay Dörtyol'da terörsitler önce bir polis aracına saldırdılar ardından da Emniyet Müdürlüğü binasına uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. İlk saldırıda 3 polis şehit oldu bir polis memurunun durumu kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinden, akşam saatlerinde arka arkaya terörist saldırı haberleri geldi.

İlk olarak dün akşam saat 18.00 sularında, Özerliçay Mahallesi TOKİ Konutları önünde görev devir teslimi yapan polis aracına, sahte plakalı kapalı kasa kamyonetten uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Saldırıda, polis aracında bulunan polis memurları Ali Hacit Arat, Hasan Aslan ve Emre Yalçın olay yerinde hayatını kaybederken, Fatih Yıldız da kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

EMNİYET BİNASINA SALDIRI

Polis aracına uzun namlulu silahlarla ateş açılmasıyla 3 polisin şehit olduğu olay sonrası, Numune Evler Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü binasına bir silahlı saldırı yapıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Saldırıda, binanın üst katındaki bulunan lojmanların bulunduğu bölüme mermi isabet etti. Polis ekiplerinin müdahalesi sonucu, burada kısa süreli çatışma yaşandı. Olayla ilgisi olduğu sanılan 3 kişi yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü önünden silah seslerinin duyulması ve zanlıların yakalandığı yönündeki söylentiler üzerine vatandaşlar Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Terörü lanetleyen vatandaşlar, yetkililerin uyarılarına rağmen dağılmayarak, eylemleri gece boyu devam etti.

EMNİYET ÖNÜNDEKİ OPERASYON

Kaymakam Hayri Sandıkçı'dan alınan bilgiye göre, polis aracına yönelik saldırının ardından ekipler bir yandan operasyonları başlatırken, diğer yandan da önlemleri arttırdı.

Bu arada Emniyet Müdürlüğü önünden geçen şüpheli bir araç görevliler tarafından durdurulmak istendi. 'Dur' ihtarına rağmen araçtakiler kaçmaya çalışınca, operasyon gerçekleştiren ekipler, takip başlattı. Ekipler, kısa sürede, kaçan araçtaki şüphelileri yakaladı.

Olayı duyan ve Emniyet Müdürlüğü binası önünde toparlanan vatandaşların galeyana gelmesini önlemek amacıyla, ekipler havaya ateş açtı. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırı olduğu ve saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanan otomobildeki kişiler olduğunu sanan vatandaşlar, bina etrafında toplandılar.

Yakalanan şüphelilerin kendilerine verilmesini isteyen vatandaşlar, binaya girmelerine müdahale eden polis ekiplerine zorluk çıkardılar. Bu nedenle jandarma ekiplerinden yardım istendi. Bina önüne panzer getirildi ve güvenlik önlemleri artırıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ SESLENDİ

İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da vatandaşlara yönelik polis aracından megafonla anons yaptı. Kılıç, ''Lütfen sakin olalım, gerekeni yapıyoruz. Dörtyollu vatandaşlarımız sizleri sükunete davet ediyorum'' şeklinde konuştu.

Bazı vatandaşlar ise panzerlerin üstüne çıkmaya çalıştılar. Dağılmaları yönünde uyarılar devam ederken, vatandaşlar da eylemlerini sürdürüyorlar.

İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yavuzyolcu ve Belediye Başkanı Fadıl Keskin'in vatandaşları sakinleştirmeye yönelik girişimleri sürüyor.