BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi'den Erdoğan'a ihanet cevabı

CHP lideri fındık zamanında gittiği Ordu'da meydanı dolduramadı hırsını Samsun'da çıkardı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ordu'dan sonraki ikinci durağı Samsun oldu. Ordu'da istediği kalabalığı bulamayan Kılıçdaroğlu konuşmasını kısa keserek Samsun'a geçti. CHP lideri burada Erdoğan'ı eleştirdi 'Recep bey 'Siz genel başkanınıza ihanet ettiniz' demiş. Ben CHP genel başkanlığına aday olurken genel başkanlık koltuğunda kimse yoktu." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde, vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasında halka inandıklarını belirten ve milyonlarla iktidara yürüdüklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, göreve geldiklerinde halkın iktidarını gerçekleştireceklerini kaydetti.

Fındık üreticisinden, emeklilere kadar hiç kimsenin durumundan memnun olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ''halka yalan söylediğini'' ileri sürdü.

"RECEP BEY KORKUYOR" ELEŞTİRİSİ

Erdoğan'ın 2002 seçimlerinden önce dokunulmazlıkları kaldıracağını söylemesine karşın ''tek başına iktidar olduktan sonra'' bunu gerçekleştirmediğini anlatan Kılıçdaroğlu, ''Recep bey korkuyor'' diye konuştu. Erdoğan'ı ''yürekli olmamakla'' da suçlayan Kılıçdaroğlu, ''Dokunulmazlıkları kaldırmayan bir adam neden korkar?'' diye sordu. Kılıçdaroğlu, ''bir insanın boğazından haram lokma geçmemişse ya da kul hakkı yememişse, korkmasına gerek olmadığını'' kaydetti.

Düzgün, sözünün arkasında duran ve halka yalan söylemeyen siyasetçi istediklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, ''Biz ne söylersek yiğit gibi arkasında dururuz'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''3 Mart 2004'de, Recep bey diyor ki Alman Başbakanı Schröder'e, 'Ben aldığım emekli aylığı ile geçinemiyorum, onun için şirket kurdum' diyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir başbakan, başbakanlık koltuğuna otururken kendisinin de ortak olduğu şirket kurmuştur. Bunu unutmayın, bir köşeye yazın bunu'' dedi.

Erdoğan'ın, ''taksi, dolmuş parası vermediğini, çocuklarının ABD'de başkaları tarafından okutulduğunu'' söyleyen Kılıçdaroğlu, ''10 bin lira ile geçinemiyorken emekli 500-600 lira ile nasıl geçinecek?'' diye sordu. 

''İHANETİ ERBAKAN'A SORSUN''

Kılıçdaroğlu, mitingdeki konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü:

''Recep Bey bir şey daha söylemiş, efendim demiş, 'Siz genel başkanınıza ihanet ettiniz' demiş. Ben CHP genel başkanlığına aday olurken genel başkanlık koltuğunda kimse yoktu. Halkın isteği üzerine, partililerin de isteği üzerine, genel kamuoyunun isteği üzerine adaylığımı koydum ve kazandım.

Ama Recep bey ihanetten söz ediyorsa dönüp bir Erbakan'a sorsun bakalım. İhanet neymiş Erbakan hoca ona en güzel anlatır. Sadece Erbakan'a karşı ihanet etmedi, bu ülkeye de ihanet etti o. Bu kadar ağır suçluyorum onu.''

Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Dubai'de attığı imza ile Türkiye'ye ihanet ettiğini de ileri sürerek ''O senin Bakanın mı, değil mi? Sen bir milyar dolara Türkiye'yi pazarlamaya kalkıyorsun, sonra kalkıp ihanetten bahsediyorsun. Sen ülkeye ihanet ettin'' şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, muhtemel bir CHP iktidarında Yüce Divan'da yargılanmaktan korktuğunu savunan Kılıçdaroğlu, bugünün Berat Kandili olduğunu anımsattı. İslam dininde en ağır suçun kul hakkı yemek olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, ''Kul hakkı yiyenlere referandumda hayır diyeceğiz'' dedi.