BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.439,17
HABER /  GÜNCEL

Hamsi poğaçanın içine girdi!

Tatlısı, döneri, mücveri, çorbası, turşusu ve pilavı yapılan hamsi, poğaçanın da içine girdi.

Abone ol

Tatlısı, döneri, mücveri, çorbası, turşusu ve pilavı yapılan hamsi, poğaçanın da içine girdi ve ''hamsili poğaça'' imal edilmeye başlandı.

Karadeniz'in ünlü balığı hamsinin yer aldığı yemeklere gün geçmiyor ki yenisi eklenmesin. Adına kitap yazılan (Hamsiname), türkülere, şiirlere ve şarkılara konu olan, Karadenizlilerin milli balığı olarak nitelendirilen hamsi, tatlısından tuzlusuna bir çok yemekte kullanılıyor. Ankara'daki Hemşin Pastanesi'nin sahibi Yaşar Yurtseven de Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen, ''Her Yönüyle Trabzon'' etkinliklerinde hamsili poğaçayı tanıttı.

''Dünyada İlk Hamsili Poğaça'' yazılı afişiyle müşterilerin dikkatini çeken Yurtseven, AA muhabirine, Trabzonlu olarak 50 yıldır pastacılık sektörünün içinde olduklarını söyledi. Hamsinin binbir çeşit yemeğinin yapılabildiğini ifade eden Yurtseven, ''Her sabah poğaça yiyiyoruz. Düşündük taşındık madem Karadenizliyiz neden hamsili poğaça yapmıyoruz dedik ve hamsiyi poğaçanın içine koyduk'' dedi. Yurtseven, hamsili poğaçaya özellikle Karadenizlilerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, ''Bundan sonra poğaçayı sınıflandırırken patatesli, peynirli, sade, zeytinlinin yanında hamsili olarak da literatüre sokacağız'' diye konuştu.