BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,09
HABER /  POLİTİKA

Ergenekonda şeyh bilinmezi

Ergenekon'da sular durulmuyor. Çetenin kolunun uzamadığı yer yok. Yeni iddiaların içinde ise bir şeyh yer alıyor...

Abone ol

Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar, "Büyükanıt, Başbuğ ve Ergenekon" başlıklı yazısında, Ergenekon örgütüyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan terör uzmanı Doç. Dr. Emin Gürses'in örgütün lideri olarak lanse edilen şeyhle olan bağlantısını yazdı.

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan Emin Gürses, failin bile bilmediği şeyhi nereden tanıyordu?

"Gürses, 24 Mayıs 2006 günü çıktığı bir TV kanalında Danıştay saldırısını düzenleyen Alpaslan Aslan’ın arkasında bir şeyhin olduğunu iddia etmişti. Melih Aşık da bu iddiayı ‘Keramet Şeyh’te mi?’ başlığını taşıyan 26 Mayıs 2006 tarihli Milliyet’teki köşesine taşımıştı.

Aşık soruyor: ‘Nereden biliyorsun?’ Gürses’in cevabı: ‘Aslan’ın arkadaşları söyledi.’

Oysa, daha birkaç gün önce (21 Mayıs) savcılıkta ifade veren Alpaslan Aslan, ne Cumhuriyet’e yönelik bombalı saldırı, ne Danıştay cinayetiyle ilgili sorulara cevap verirken böyle bir şahıstan söz etmemişti.

Fakat sonra ne olduysa oldu, Danıştay davasında süreç, Gürses’in tarifi doğrultusunda gelişmeye başladı.

ÇETE REİSİ KUNTER

Aslan, Sincan F Tipi Cezaevi’nde kalırken ifadesini değiştirdi. 26 Haziran 2006 günü savcılıktaki ifadesinde, Gürses’in işaret ettiği şeyhi ‘lideri’ olarak gösterdi: Salih Kunter...

Ve Kunter, iddianamede Alpaslan Aslan ve Süleyman Esen’le birlikte ‘çete reisi’ olarak geçti. Ancak, Kunter beraat etti.

Gürses, failin bile bilmediği bu şeyhi nereden tanıyordu? Aşık’ın yazısına bakarsak, Gürses’e bu bilgiyi, Aslan’ın arkadaşları vermiş.

ASLAN'IN HABERİ YOK

Danıştay dosyasını tümüyle okudum; Şüpheli veya tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan Aslan’ın okul, ev ve iş arkadaşları böyle bir şeyhten bilgi sahibi değildi. Hiç birinin ifadesinde bu isim geçmedi.

Bu arkadaşlar, Aslan’ı ifade değiştirmek için cezaevinde kaldığı süre içinde sık sık ziyaret edenler midir, bilmiyorum. Ama izaha muhtaç bir durum var ortada.

Savcılık ince yerden yakalamış, bakalım yumağı tümüyle açabilecekler mi?