BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

ABD operasyona mı katılıyor?

ABD'ye ait 70 tank ve zırhlı aracın operasyon bölgesi Duhok'a hareket ettiği ileri sürüldü.

Abone ol

ABD ordusuna ait 70 tank ve zırhlı Hummer personel aracının içinde bulunduğu bir askeri konvoyun Musul'dan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesi kara operasyonu gerçekleştirdiği Duhok'a hareket ettiği ileri sürüldü.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nın yerel kaynaklara dayandırarak verdiği haberde; Musul yakınındaki ABD üssünden dün büyük bir askeri konvoy Duhok'a doğru hareket etti. 70 adet M1 Abrahams tankı, Bradley zırhlı personel taşıyıcısı ve zırhlı Hummer personel araçlarından oluşan konvoyun Duhok'a gittiği belirtildi.

Konvoyun neden Duhok'a gittiği konusunda bilgi alınamazken, Kuzey Irak'ta güvenliğin peşmerge güçlerine devredilmesinden bu yana ABD ordusunun bu kadar büyük bir askeri nakliyatının görülmediği bildirildi.

PKK'nın askeri kanat sorumlusu Bahoz Erdal'ın, "Sınır ötesi harekâta ABD'nin de aktif destek sunduğu" yönünde açıklama yapması ABD tanklarının TSK'nın sınır ötesine destek sunması amacıyla operasyon alanına gittiği iddiasını gündeme getirdi. Milliyet'in ulaştığı Duhok'taki peşmerge kaynakları ise haberi yalanlayarak, Musul-Duhok karayolundan dün herhangi bir ABD konvoyunun geçmediğini söyledi.

(Milliyet)