BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.439,52
HABER /  DÜNYA

Hamas İsrail'i Siccil taşıyla vurdu

Kutsal kitaplar da savaşın içinde. Taraflar, Kuran-ı Kerim ve Tevrat'tan alıntılarla birbirlerine karşılık veriyorlar.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Hamas'ın askeri kanadı, İsrail'in Tevrat'tan aldığı "Bulut Sütunu" adını verdiği füze saldırısına Kuran'dan "Siccil Taşı" ile karşılık verdi.

DİN SAVAŞLARI

İsrail, Gazze'ye düzenlediği saldırılara verdiği isimlerde özellikle dini terim ve kavramlara referans alarak vurgu yapıyor. Hamas da benzer bir karşılık vermekte gecikmedi. İslam dünyasında bilinen Fil vakasıyla cevap verdiler. Peki Bulut sütunu ne Siccil taşı ne? Bilmeyenler için hatırlatayım istedik.

BULUTLAR SAYESİNDE DÜŞMANLARDAN KORUNMUŞLAR

İsrail Ordusu, Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıya 'Bulut Sütunu' ismini vermişti. 'Bulut sütunu', Tevrat'ta Tanrı'nın İsrailoğulları'na yardımını simgeliyor. 'Bulut Sütunu' tabiri, Tevrat'ın 'Çıkış' bölümünde geçiyor. Yahudiler, “Tanrının, Yahudileri bir bulut sütunuyla düşmanlarına karşı koruduğuna” inanıyor.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail ordusunun “Bulut Operasyonu”na karşı, “Siccil Taşı” adını verdikleri misilleme kapsamında çok sayıda füze fırlatarak cevap verdiler. Sınır kasabaları ve hatta Telaviv'e uzananan füzeleri yolladılar. Hamas saldırı sonrası, “İsrail'e cehennem kapılarının açıldığını” açıklamıştı. Peki Siccil taşı ne?

EBREHE'NİN MEKKE'Yİ İŞGAL PLANI

“Siccil Taşı” Kuran’ın 105'inci (Fil) Suresi'nde Allah'ın Kabe'yi ve mazlumları korumak için gönderdiği silahı simgeliyor. Söz konusu ayette, Kabe'yi yıkmak için gelen Habeş Kralı Ebrehe'nin ordusunun üzerine, kırlangıça benzer kuşların bıraktıkları taşlarla yok olmasını anlatılıyor. Bu olay Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği yılda meydana gelmişti. O dönem Kureyş kabilesinin peygamber efendimizin dedesi Abdülmuttalip'ti.

FİLLER YERİNDEN KALKMADI

Sabaha karsı Ebrehe, Mekke'ye ilerledi. Mamud denilen büyük fil, şehre yaklaşınca yere çöküverdi; kalkması için çok uğraştıkları halde kalkmadı. Öteki fillerin de, Kâbe yönünde sürüldüklerinde yere çöktükleri, başka bir yöne yöneltildiklerinde koşarak kaçmaya çalıştıkları görüldü.

KURUMUŞ AĞAÇ YAPRAKLARI GİBİ DAĞILDILAR

Kuşların Ebrehe Ordusuna Saldırması: Ebrehe ordusu Mekke'ye girerken deniz tarafından, daha önce o bölgede hiç görülmemiş, kırlangıca benzer kus sürüleri bir anda ortaya çıkarak Ebrehe ordusuna saldırdılar. Gaga ve pençelerinde taşıdıkları tasları ve çamurdan balçıkları askerlerin üzerine bıraktıklarında onlar, kurumuş, paramparça olmuş ağaç yaprakları gibi dağıldılar. Rehberleri Nufeyl kaçtı, askerler kuş saldırısında telef olup feci şekilde öldüler; yolda kalanlar, geriye dönenler de helâk oldular.

FİL SÜRESİ'NİN ANLAMI:

(Ey Muhammed! Kâbe'yi yıkmaya gelen) Fil sahiplerine Rabbinin ne yaptığını görmedin mi? Onların düzenlerini boşa çıkarmadı mı? Onların üzerine, sert taşlar atan sürülerle kuşlar gönderdi. Sonunda onları, yenilmiş ekin gibi yaptı.