BIST 9.935
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,50
HABER /  GÜNCEL

Halaçoğlu'ndan Başbakan'a jet yanıt!

Başbakan'ın "temelsiz çatı" sözlerine MHP'li Halaçoğlu'ndan cevap geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Viyana seyahati öncesi söylediği 'Temelsiz çatı kurdular, hayırlı olsun' yorumuna "Başbakan'a yakışmayacak bir beyanat" diyen MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu şunları söyledi:

O ÇATININ TEMELİ TÜRK MİLLETİDİR


Başbakan "çatı temelsiz" diyor. Demek ki Türkiye'yi temelsiz olarak görüyor. O çatının temeli Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletidir. Bir ülkenin Başbakanı Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti'ni reddediyorsa işler vahim demektir. Demek ki Başbakan Türkiye'yi de Türk milletini de adamdan saymıyor. Dolayısıyla bu çok ciddi bir suçlama ve Başbakan için de çok büyük bir ayıp.

BAŞBAKAN'A YAKIŞMAYACAK BİR BEYANAT

Çatının temeli sadece kendisine oy verenler değil. Bir ülkede, demokraside, siyasette yere alan, milletin teveccühüyle millet meclisine milletvekili millet tarafından gönderilmiş milletvekilleri varsa, o millet o ülkenin temelidir. O ülkenin yönetim biçimi aslında temeldir, bunu yok saymak Başbakan'a yakışmayacak bir beyanat.

Balyoz kararını da değerlendiren Halaçoğlu, MHP milletvekili Engin Alan'ın tahliyesi için şunları söyledi:

SALI GÜNÜ ARAMIZDA OLUR


İnşallah Engin Alan bugün çıkar ve salı günü de aramızda olur. Aslında bunun çok basit yolları vardı. Yargıtay Başsavcısının ceza genel kurulunda delillerin yetersizliğinden bahsederek yeniden yargılanma imkanı vermesi gerekiyordu. Zaten bunu verseydi şimdiye kadar çoktan çıkmış olacaktı, ama bunu yapmadılar. Anayasa Mahkemesi ise çok ciddi şekilde bu delillerle bağlantılı olarak yeniden yargılanma kararı verdi ve delillerin yetersiz olduğunu ortaya koymuş oldu.