BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,60
ALTIN 2.382,45
HABER /  GÜNCEL

Balyoz davasında tahliye talebi 81’e çıktı

Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ tespitinin ardından Balyoz davasında yargılanan 81 sanığın avukatları İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahke...

Abone ol

Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ tespitinin ardından Balyoz davasında yargılanan 81 sanığın avukatları İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe sunarak tahliye ve yeniden yargılanma talebinde bulundu.
Tahliye ve yeniden yargılanma talebinde bulunan sanıkların avukatları Kartal’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndan ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevapladı. Sanıkların avukatları adına açıklama yapan Kemal Yener Saraçoğlu, “Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla Balyoz davası mağdurlarının adil yargılanma haklarının ihlal edildiği ve yargılanmanın yenilenmesi gerektiği tespit edilmişti. Esasen bu karar ile yara almış Türk adaletinin itibarının iadesinin sağlanacağı ve yaralarının sarılacağını ümit ediyoruz. Bu aşamada yeniden yargılamaya ilişkin olarak yasal gerekliliğin yanı sıra askerlerin cezaevinde kaldıkları süre ve özellikle son dönemde 5 No’lu hard diskin sahte olduğuna ilişkin bilimsel tespitler de dikkate alınarak infazın durdurulmasına ve geri bırakılmasına ilişkin taleplerimizi mahkemeye sunuyoruz. Talepleri inceleyecek mahkemenin adalet sistemimize yeni bir katkıda bulunacağına, adil bir değerlendirme yaparak hukuka ve vicdani kanaatlerine uygun alacağı karar ile infazı durduracağına ve ıstırabı bir nebze dindireceğini ümit ediyoruz” dedi.
Saraçoğlu, bundan sonraki süreçte yasal gereklilik olarak yeniden yargılama gerekeceğini belirterek, “5 No’lu hard diskin de sahte olduğu tespitini de dikkate alarak mutlak surette infazın durdurulmasına veya geriye bırakılmasına karar verilmesini bekliyoruz. Şu ana kadar başvuru sayısı 81 civarında. UYAP üzerinden de başvurular yapılmıştır” diye konuştu.
(İHA)