BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Halaçoğlu'ndan Arınç'a sert 'Erdoğan' cevabı

MHP’li Yusuf Halaçoğlu, 'dinsiz CHP' sözlerini eleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a "CHP’ye esas 'dinsiz' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan" diye yanıt verdi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, tartışma yaratan "Biz eğer Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık, kamuoyuna şunlar yansıtılacaktı: AKP'nin tabiriyle 'Siz Baykal'ı seçtiniz, muhalif adı altında dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz' diye yine bize yükleneceklerdi. Biz de kendi adayımızı ortaya koyduk." açıklamasına tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sert bir cevap geldi.

Halaçoğlu, Arınç'ın sözlerine, 
"Arınç, 'AK Parti öyle bir laf etmez' demiş. CHP’ye esas dinsiz diyen ben değil Cumhurbaşkanı" diye yanıt verdi.

"ŞİMDİ DE KABE SİZİN"

Posta yazarı Candaş Tolga Tanış'a konuşan Halaçoğlu, Arınç'ın kendisine yönelttiği eleştiri için, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van ve Batman’daki mitinglerine bir baksınlar. Tek parti zamanında camileri kapatıp ahıra çevirdi CHP. Şimdi de Kabe sizin Çankaya bizim olsun diyorlar. Ne demektir bu? Bu sözler dinsiz anlamına gelmiyor mu?" diye konuştu.

ARINÇ, HALAÇOĞLU İÇİN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP'li Yusuf Halaçoğlu'nun "dinsiz CHP" ifadesini, dün gazeteler yaptığı açıklamayla, çok sert eleştirmişti.

"ALLAH AKLINIZA ZARAR VERMESİN"

Arınç, Halaçoğlu için "Halaçoğlu'nun bir tv programında 'Eğer MHP CHP'yi desteklemiş olsaymış, AK Parti'nin 'dinsiz bir partinin adayına oy verdiler' tepkisine yol açarmış" gibi bir sözü var... Allah aklınıza zarar vermesin. Böyle bir cümleyi Halaçoğlu ağzından nasıl çıkarabiliyor. Şunu bilsin ki, AK Parti'nin aklından ne CHP ne de CHP'nin adayı için böyle saçmasapan birşey geçmez. Tekrarlamaktan hicap duyuyorum. Gereğini sayın Bahçeli yapar..." diye konuşarak, Bahçeli'ye mesaj vermişti.