BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hakan'dan AK Parti'yle ilgili 8 tez

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, AK Parti'nin çatırdamayacağına dair bugünkü köşesinde 8 tez sıraladı.

Abone ol

Şike yasası ve Erdoğan'ın hastalığı AK Parti'de otorite boşluğu mu yarattı? Son günlerde bu yönde haberler medyada sıkça yer almaya başladı. İktidar partisiyle ilgili değerendirmeleriyle dikkat çeken Ahmet Hakan, 'AKP çatırdıyor' iddiasının balon olduğu görüşünde.

‘AKP çatırdıyor’ diyenlerin sevmeyecekleri bir yazı kaleme alan Hakan, AK Parti'nin neden çökmeyeceğine dair 8 tezi köşesinde böyle sıraladı:

"BİR: "Yaşasın! AK Parti çatırdıyor" diyenlerin hevesini kırmak pahasına bir kez daha yazıyorum: Gücü elinde bulunduran yapılar, güç eksilmesi olmaksızın çatırdamazlar.

İKİ: "İyi ama birbiri ardına yapılan açıklamalara ne diyeceksin?" diye soranlara şunu söylerim: Bakan Hayati Yazıcı ya bakın... Başbakan Erdoğan'dan işaret gelince nasıl tornistan etti?

ÜÇ: Bülent Arınç ortada pek bir şey yokken "Ben kimseye biat etmem" demişti. Arınç'ın aykırı çıkışları, o açıklamanın altını doldurma maksatlı. Büyük anlamlar yüklemeyelim lütfen.

DÖRT: Bir iddiam var: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. "aynen iade" sonucunun doğacağını bilseydi, yasayı veto etmezdi. Bazen siyaset tesadüfleri sever.

BEŞ: AK Parti dağınık bir görüntü veriyor ya... Bu dağınıklık öğretmeni sınıfa gelmeyen öğrencilerin dağınıklığı gibi... Öğretmen gelir, dağınıklık biter.

ALTI: "Çatırdama" iddialarına bel bağlayanları tek bir nedenle mazur görebilirim: Bu zamana kadar emir komuta zincirini bozmamış, hiyerarşiye bu denli titizlenmiş bir partide bu kadar farklı ses çıkması...

YEDİ: AK Parti içinde farklı seslerin çıkması, ülkedeki muazzam muhalefet boşluğuna da işaret etmiyor mu? Adamlar "Bu memlekete muhalefet gerekiyorsa onu da biz yaparız" demek istiyor olamazlar mı?

SEKİZ: Yazdım, yine yazıyorum: Siyasette başarıyı, rakip partinin parçalanmasına ya da liderinin bir biçimde ekarte olmasına bağlayanların sonu hüsrandır. AK Parti parçalansa bile, talih onun parçalanmasından medet umanlara gülmeyecektir."