BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,89
ALTIN 2.432,50
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li başkanı AK Parti'ye üye yaptılar!

CHP'li başkanın açıklamaları AK Parti'nin ilçede birçok kişiyi izinsiz olarak partilerine üye yaptıklarını da ortaya çıkarmış oldu

Abone ol

Kilis'in Elbeyli ilçesinde iki dönem CHP'den belediye başkanlığı yapan Nafi Kurt, AK Parti'ye kendi iradesi dışında ve bilgisi olmadan üye yapıldığını, ilçe kongresinde de oy kullanacak delegeler arasında gösterildiğini öne sürüp, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

EŞİ VE YAKINLARINI DA ÜYE YAPMIŞLAR

CHP İl Başkanı Abidin Uslu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Nafi Kurt, eşi Adeviye Kurt ile yakınları 20 kişinin de kendisi gibi bilgileri dışında AK Parti'ye üye yazıldığını iddia ederek, "Gençliğimden beri düşüncelerim sol ağırlıklıdır. Benim ideolojim sağlam, bu konuda ne taviz verdim, ne de geriye döndüm. Hep CHP'li oldum. Tavrımı da bu yönde koydum. Hala da CHP'de bulunmaktayım" dedi.

AK Parti'ye üye yapıldığını amcasının oğlundan öğrendiğini öne sürer Nafi Kurt şunları anlattı: "Amcamın oğlu, 'Yakın zamanda AKP ilçe kongresi var. Bu seçimde bizi de, seni de üye kaydetmişler. Bu kayıttan sizin haberiniz var mı?' diye sordu. Ben de kendisine haberim yok dedim. Çok şaşırdım. AKP İlçe Başkanı'nı telefonla aradım, 'Evet Başkan kaydınız var' dedi. Beni hem üye yazmışlar, hem de delege yapmışlar. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'na bu konuda suç duyurusunda bulundum. CHP'nin aktif üyesiyim, her ay üyelik aidatı kesiliyor" diye konuştu.

SİYASETEN ÇOK YAKIŞIKSIZ

CHP İl Başkanı Abidin Uslu da Nafi Kurt, eşi Adeviye Kurt ile 20 yakınının AK Parti'ye üye yazılması konusunda kendilerinin de büyük şaşkınlık yaşadığını dile getirdi. Abidin Uslu şöyle dedi:

"Elbeyli eski Belediye Başkanı Nafi Kurt, eşi ve diğer akrabalarının sahte belge düzenlenerek AKP'ye üye kaydettirildiğini, ayrıca kongrede oy kullanmak üzere delege listesinde gösterildiği ve bu listenin İlçe Seçim Kurulu'na verildiğini tespit ettik. Bu yapılan işlem son derece çirkin, yakışıksız ve siyasi etik kurallarına aykırıdır."

HERKESİN Mİ KİMLİK NUMARASI KARIŞTI?

AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat ise Nafi Kurt'un partilerine üyeliği konusunu gazetecilerden öğrendiğini söyledi. Reşit Polat, "Böyle bir şey olmuşsa, sehven yapılan bir şeydir. TC numarasının karışıklığından dolayı meydana gelen bir sonuçtur. Biz en kısa sürede ilçe yönetimini toplayarak, bu arkadaşların üyeliklerini düşürürüz. Bu konuda rahat olsunlar, hiçbir sıkıntı olmaz" diye açıklamada bulundu.