BIST 10.082
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.430,52
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan çocuk başına 1500 TL

Terör örgütü PKK şehir yapılanmasını ve dağ kadrosunu güçlendirmek için şimdi de gözünü çocuklara dikti

Abone ol

PKK'nın, şehirlerde görevli militanlarına kaçırdıkları her çocuk başına 800 ile 1.500 lira arasında ücret ödediği öne sürülüyor.

Zaman gazetesininn yerel yaynaklara dayandırdığı haberine göre terör örgütü, yaşları 13 ile 18 arasında değişen 5 çocuğu kaçırdı. Örgütün özellikle 2011 yılı içerisinde 32 çocuğu şehirlerdeki militanları aracılığıyla dağa çıkardığı bilgisine ulaşıldı. Önceki gün İstanbul'da tutuklanan Suphi Yalçınkaya'nın da özellikle şehir merkezlerindeki gençleri dağa çıkarmak için görevli olduğu iddia ediliyor. Örgütün, kaçırdığı çocukların ailelerini de şikâyetçi olmamaları için tehdit ettiği ifade ediliyor.

ÇOCUK BAŞINA 800-1.500 LİRA

Hakkâri'de bulunan Kavaklı ile Kato Dağı'ndaki PKK sığınaklarına yönelik geniş çaplı operasyonların ardından büyük darbe yiyen örgüt, eleman açığını gidermek için farklı yollara başvuruyor. Örgütün bu kapsamda kırsalda dağ kadrosunu güçlendirmek için şehirlerden çocuk kaçırma eylemi gerçekleştirdiği belirlendi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre 2011 yılı içerisinde Hakkâri merkezde 9, Çukurca'da 5, Yüksekova'da 11 ve Şemdinli'de 7 çocuk hakkında kayıp başvurusunda bulunuldu.

ÇOCUKLARI ALAMADILAR

Çukurca'da çocukları kaçırılan üç ailenin Kazan Vadisi'nde örgüt temsilcileri ile görüştüğü, ancak çocuklarını alamadıkları öğrenildi. Temsilcinin örgütün 18 yaşından küçük çocukları geri gönderdiğini, ancak fizikî olarak yeterli gençleri ise dağda tutmaya devam ettiği vurgulanıyor. Yetkililer, çocukları kayıp olan ailelere, polise şikâyetçi olmaları çağrısında bulunuyor.

3 AYDA 5 AİLE BAŞVURDU

PKK/KCK terör örgütünün üç ay içerisinde kaçırıldığı tespit edilen H.A.(13), Ş.Ç., (16), İ.Ç. (17), A.A. (14) ve M.S. (15) adlı 5 çocuğun ailesi, güvenlik birimlerine başvurarak çocuklarının bulunmasını istedi. Terör örgütünün, kırsala kaçırdığı çocuklar için şehirlerdeki milislerine ücret ödediğini gizli tanıklar da doğruladı. Tanıklar, ifadelerinde örgütün, dağ kadrolarını güçlendirmek için şehirlere gönderdiği elemanları ile propaganda yaparak kandırdığını belirtti.