BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD uçağını 26 dolara düşürmüşler!

İran devlet televizyonu, düşürülen ABD'ye ait RQ-170 tipi insansız casus uçağın görüntülerini yayınladı.

Abone ol

İran devlet televizyonu, geçtiğimiz günlerde ülkenin doğusundan hava sahasına girdiği gerekçesiyle düşürülen ABD'ye ait RQ-170 tipi insansız casus uçağın görüntülerini yayınladı.

İran'ın uçağı 26 dolara alınan bir programla hackledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

İran yönetimi yayınlanan görüntülerin ardından casus uçağıyla ilgili olarak ABD yönetiminden açıklama istedi.

İnsansız casus uçağın elektronik muharebe sistemleriyle indirildiği için fazla zarar görmediğini belirten İran yönetimi, uçağın, son derece üstün teknoloji ürünü olduğunu, casusluk faaliyetleri için donatıldığını ve radara yakalanmayan türden olduğunu kaydetti.

İran bayrağı önünde sergilenen uçağın fizik teknik bilgilerine de yer verildi. Görüntülerde, uçağın ana gövdesinin sağlam olduğu görülüyor.Uçağın İran ordusu ve Devrim Muhafızlarının işbirliği ile ABD kontrolünden çıkarılarak ele geçirildiği bildirildi.

ELEKTRONİK HARP YÖNTEMİYLE İNDİRİLDİ

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD casus uçağıyla ilgili olarak İsviçre'nin Tahran Büyükelçisinin Bakanlığa çağrıldığını açıkladı. İran'ın acil olarak ABD'den açıklama istediği ve bu eylemin telafisi yönünde adımlar beklediği belirtildi.

ABD'nin İran aleyhindeki tahrik edici ve gizli eylemlerinin arttığına değinilen açıklamada, Washington yönetiminin, bu tür eylemlerle uluslararası yasaları çiğnediği ifade edildi.

Açıklamada, bölge ve dünya barışının aleyhinde olan bu eylemin tüm sonuçlarının ABD'nin sorumluluğunda olduğu kaydedildi.

Benzer eylemlerin tekrarı konusunda ABD'nin uyarıldığı belirtilen açıklamada, uygun cevap hakkının da saklı tutulduğu vurgulandı.

ABD ile İran arasında 30 yılı aşkın bir süredir doğrudan diplomatik ilişki bulunmuyor. İsviçre'nin Tahran Büyükelçiliği, ABD'nin İran'daki çıkarlarını gözetiyor.

İran devlet televizyonu, bir süre önce ülkenin doğusunda elektronik harp sistemleriyle indirilen RQ-170 tipi insansız ABD casus uçağının görüntülerini yayınlamıştı.

26 DOLARA DÜŞÜRMÜŞLER

ABD'nin İran tarafından düşürülen insansız casus uçağı, internetten 26 dolara satın alınan bir programla hack'lenmiş olabilir. El Cezire'nin iddiasına göre daha önce başka insansız hava uçakları da benzer yöntemlerle düşürüldü. Pentagon yetkilileri dünyada 50 ülkenin kullandığı bu uçakların en zayıf noktasının kolayca hack'lenmeleri olduğunu daha önce de kaydetmişti.
Amerikan Wall Street Journal ve İngiliz The Times gazeteleri, ABD'nin İran sınırları içerisinde düşen RQ-170 Sentinel model uçağı bulmak için operasyon hazırlığına başladığını ancak son anda vazgeçtiğini yazdı. ABD özel bir timin İran sınırından sızarak uçağı havaya uçurmasını ya da enkazın hava operasyonu ile yok edilmesini planlıyordu.