BIST 9.887
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.457,26
HABER /  MEDYA

Habertürk'te seçim öncesi sıkıyönetim

Habertürk televizyonunda tartışma programları 7 Haziran'a kadar kalktı. İşte gerekçesi;

Abone ol

Habertürk televizyonu yönetimi 7 Haziran seçimleri öncesi ilginç bir karar aldı ve tüm tartışma programlarını yayından kaldırdı.

Erhan Çelik'in genel yayın yönetmenliği görevini bırakmasının ardından henüz bu koltuğu atama yapılmayan Habertürk televizyonunda yeni bir dönem başlıyor. Kanal yönetimi, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi, tüm tartışma programlarını kaldırma kararı aldı. Karara göre 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere kadar çok konuklu tüm tartışma programları yayından kaldırılarak, oluşacak boşluklar moderatörlere üçer saatlik dilimler halinde dağıtılacak. Daha çok program tekrarlarının yayınlandığı gece kuşaklarında ise saat başı haberlerle doldurulacak.

SİYASET KONUŞULUCAK

Sosyal medyada da tartışmalara neden olan bu kararla ilgili ilginç ayrıntılar da netleşmeye başladı. Sürekli canlı yayınlarla, izleyiciyi ekranda tutmayı hedefleyen kanal yönetimi, siyasi parti temscillerine de yine bu ara kuşaklarda ekrana getirmeyi planlıyor. 

İKİ PROGRAMIN YERİ GARANTİ

Salı günü alındığı belirtilen karar sonrası Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek, Didem Aslan'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı ve Balçiçek İlter'in Karşıt Görüşü ile Ece Üner'in hazırlayıp sunduğu Enine Boyuna programları yayından kalkarken iki programın yeri şimdilik garanti gözüküyor.

Karardan tarihci Murat Bardakçı'nın hazırlayıp sunduğu Tarihin Arka Odası adlı programın etkilenmeyeceği ve yayına devam edeceği belirtilirken ikincisi de Habertürk Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in programı oldu. İddialara göre her iki programda yayına devam edecek.