BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'e göre CHP'nin oy oranı

Başbakan Erdoğan'ın 12 Haziran'da yapılacaK seçimlerde yüzde 50 oy almayı arzuladığının duyurulmasından sonra CHP'nin hedeflediği oyu da Gürsel Tekin açıkladı.

Abone ol

Genel seçim yaklaştıkça, siyasi partiler için tahminler de çoğalıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde hedef olarak yüzde 50 oranını belirlediği dün ortaya çıkmıştı. CHP'nin oy tahmini ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den geldi. Tekin'e göre CHP, yüzde 37 ile iktidar olacak.

Temmuz ayında yüzde 47 oy alan AK Parti'nin, her iki kişiden birinin oyunu almayı hedeflemesinden sonra gözler, Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni hava ve çıkış yaşayan CHP'ye çevrildi.

Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 40 oyla partisinin iktidar olacağını açıklamıştı. CHP için bir tahmin de Gürsel Tekin'den geldi. Ancak Tekin, Kılıçdaroğlu2nun açıkladığı rakamı biraz daha aşağı çekti.

CHP YÜZDE 37 İLE İKTİDAR OLUR!

Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'ya açıklama yapan Gürsel Tekin, "Samimi olarak söylüyorum, seçmeni tanıyan bir siyasetçi olarak iddia ediyorum, bizim Haziran 2011 hedefimiz yüzde 37'dir." dedi.

Tekin, Küçükkaya'ya ayrıca, bütün hesaplamaları yaptığını ve yüzde 37'lik oyun kendilerini tek başına iktidar yapacağını da kaydetti.