BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.441,88
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin: CHP’de kongre süreci başladı!

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Sokak TV’de yayınlanan Gazeteci Orhan Salkınaz’ın hazırlayıp sunduğu ‘Sokak Manşet’ adlı programa konuk oldu.

Abone ol

CHP’li Tekin, seçim sürecinin geçtiğini ama bundan sonrasının aynı yoğunlukta devam edeceğini, önümüzdeki süreçte yeni hükümet kurma çalışmalarının kongrelerin seçim takvimiyle beraber başlayacağını söyledi.

DEVLET KURUMLARIYLA MÜCADELE ETTİK!

30 yıldır siyasetin içinde bulunduğunun altını çizen CHP’li Tekin, 12 eylül dönemlerini görmüş birisi olarak şöyle diyebilirim ki, bu 2015 seçiminde sadece AKP ile mücadele etmedik. Devletin bütün kurumlarıyla mücadele ettik. Seçmenleri korkuttular. Vali, kaymakamları topluyor…Kaymakamlar, muhtarları topluyor ve Anadolu’da tarım ve hayvancılığın bittiği yerlerde seçmenleri sosyal yardımlarınızı keseriz diye korkuttular.

VALİ VE KAYMAKAMLAR AKP İL BAŞKANLARINDAN DAHA FAZLA ÇALIŞTI!

Seçim süreci boyunca Valiler ve kaymakamlar herkes gördü AKP’nin İl Başkanlarından daha aktif çalıştılar. Artık Türkiye’nin önünde güzel günler olacak. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sosyal yardımları Anayasal bir hak yerine getireceğiz ve Vali, kaymakam baskısını seçmenin üzerinden kaldıracağız. Bu ülkenin hepsi vergisini veriyor ve herkes bu sosyal yardımlardan fazlasıyla hak alması lazımdır.

CHP KOALİSYONLARIN HEPSİNİN MERKEZİNDE!

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP bütün koalisyonların merkezinde bulunduğunu anlattı. Toplumun %60’nın böyle bir beklentisi var. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ve Kemal Kılıçdaroğlu Başbakanlığında Türkiye rahat bir nefes alacaktır bundan herkesin emin olmasını istiyoruz.

CHP’DE KONGRE-KURULTAY SÜRECİ

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP’de kongre sürecinin mayıs ayında yapılan MYK’da başladığını belirtti. Önümüzdeki haftada CHP örgütlerine seçim takvimini bildiri olarak göndereceklerini söyledi. Mahalle, İlçe ve İl kongrelerinden sonra tahminen Kasım-Aralık gibi Büyük kurultayımızı gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

Buradan bütün örgütlerimize sesleniyorum CHP’nin büyük kurultayına Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan olarak girecektir.

Kaynak:oncehalk.com