BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.434,41
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Önce Davutoğlu şimdi de Bahçeli!

Koalisyon tartışmalarının alevlendiği bu günlerde liderlerden teşkilata yasaklar gelmeye başladı. Önce Davutoğlu şimdi de Bahçeli konuşma yasağı getirdi.

Abone ol

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'nde tek başına iktidar olma çoğunluğu yakalayamayan siyasi partiler koalisyon seçenekleri için çalışmaları hızlandırdı.

Partilerin önde gelen isimleri ise birbiri ardına koalisyon seçeneklerine ilişkin konuşmaya başladı. Partililerin yorumları ise liderleri kızdırmaya başladı.

Önce AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ardından da MHP lideri Devlet Bahçeli partilelere konuşma yasağı koydu.

BAKANLARIN AÇIKLAMALARI KIZDIRDI

Seçimlerden sonra pazartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu, MYK ve Bakanlar kurulu üyeleri ile bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantı öncesi aynı şekilde gazeteciler hükümet üyelerine mikrofon uzatarak seçimle yorumlarını aldılar. Davutoğlu’nun bazı bakanların yorumlarına tepki gösterdiği öğrenildi. Bu nedenle yöneticilerin ayaküstü sorulara yanıt vermemesi istenirken, Genel Merkez binası önündeki bekleyen kameramanların da yolun karşısında beklemeleri için yer gösterildi. Uygulamaya bu sabahtan itibaren başladı.

ak-parti-genel-merkezi.jpg

MESAJLA YASAK!

Bahçeli ise partisinin il başkanları ve milletvekillerine koalisyon modelleri hakkında konuşma yasağı getirdi. Yasak, cep telefonlarına mesajla gönderildi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli dün twitter hesabından “Yusuf'u kuyudan çıkaran kudret, Yunus'u balığın karnından kıyıyı ulaştıran muazzam hikmet, doğrunun yanındadır. Musa'yı Firavun'un elinden alıp hükümran yapan yüce el mazlumun ahını yerde bırakmayacak, sabredeni mutlaka zaferle buluşturacaktır. Meraklanmayın, bugün dünden daha umutlu, bugün dünden daha olumludur" paylaşımlarında bulundu.

Pazar günü il başkanlarını Genel Merkez'de toplayacak ve seçim sonuçları ile koalisyon modellerini değerlendirecek olan Bahçeli, il başkanları ile milletvekillerine konuşma yasağı koydu. Yasak, cep telefonu mesajı ile iletildi. Buna göre il başkanları ve milletvekilleri seçim sonuçları ve koalisyon modelleri hakkında basına herhangi bir açıklama yapamayacak.