BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Gurbetçilere özel emlak kredisi

İşbankası Zurih Şubesi, Türkiye'den ev almak isteyenler için uygun fiyatlar kredi imkanları sunuyor.

Abone ol

İşbank GmbH İsviçre Zürih Şubesi Müdürü Bülent Özsoy, Türkiye'den konut almak isteyenlere çok uygun faizlerle kredi imkanı sunduklarını söyledi.

İsviçre'de, İşbank GmbH Zürih Şubesi Müdürü Bülent Özsoy, Türkiye'den konut almak isteyenlere çok uygun koşullarda kredi imkanı sunduklarını dile getirdi. Faiz miktarları konusunda İsviçre'den kredi almanın Türkiye'den daha avantajlı olduğunu belirten Özsoy, işlemlerin ise birkaç haftada tamamlandığını ifade etti.

Bülent Özsoy şunları söyledi;

"Bireysel, ticari ve kurumsal kredinin yanı sıra gayrimenkul finansmanında müşterilerimizin her türlü ihtiyacına uygun çözüm olanaklarımız var. Türkiye için konut kredisi veriyoruz. Gayrimenkul veya konut satın almak istediğinizde bunun finansmanını yapabiliyoruz. Konut kredisinde faizler yıllık yüzde 7'den başlıyor."

10 YILA KADAR VADE

Türkiye'de almak istediğiniz daire, villa veya müstakil evlerin finansmanını 10 yıla kadar vadeyle sağlıyoruz. Kredi karşılığında gayrimenkulü ipotek ediyoruz. Gelirinize göre bir taksit bütçelendirmesi yapıyoruz. Konut kredisi almak isteyenler genellikle bir sorun yaşamıyorlar. Müşterimiz bize beğendiği gayrimenkulün tapusunun fotokopisini getiriyor. Daha sonra bizim bilirkişilerimiz gayrimenkulün bir değerlemesini yapıyorlar.

SADECE YÜZDE 20'SİNİ KARŞILIYORSUNUZ

"Kredi bu değerleme raporundaki miktarın normalde yüzde 80'i oranında olabiliyor. Yani müşteri gayrimenkulün değerinin yüzde 20'sini kendisi karşılayarak konut sahibi olabiliyor. Konut kredilerinde faizler vadeye göre yıllık yüzde 7'den 8,15'e kadar değişebiliyor. Önümüzdeki süreçte faizlerde bir değişiklik olabileceğini öngörmüyorum. Konut almak için çok iyi bir imkân. Bu kredilerde iki, üç haftalık bir süre zarfında finansmanı sağlıyoruz. İsviçre veya Avrupa bankalarının sağlamadıkları bu imkandan müşterilerimiz mutlaka faydalanmalılar."

MEVDUAT HESAPLARINDA DA AVANTAJLIYIZ

İşbank'ın mevduat hesaplarında da avantajlı olduğunu belirten Bülent Özsoy sözlerini şöyle sürdürdü :

"Vadeli, vadesiz hesap açabiliyoruz. Biz insanlarımızın bizde mevduat hesabı açmalarını istiyoruz. Mevduatlarda bir ay, üç ay, 6 ay veya bir yıllık sürelere göre faiz oranları yüzde 0,50'den yüzde 1,5'e kadar çıkıyor. Vadeli hesaplarda hesap yürütme ücreti alınmamaktadır. Bu hesaplar çok amaçlı kullanılabilmektedir Türkiye'ye her türlü havale transferi yapabiliyoruz. Ay sonu fatura ödemelerinizi bankamız aracılığıyla yapabilirsiniz. Mesela sürekli talimatlarınız; ev kiranız, sağlık sigortanız veya telefon faturanız, diğer hertürlü fatura ödemeleriniz veya Türkiye havaleleriniz gibi. Şubemiz nezdinde bulunan hesaplarınızdan Türkiye Şubelerinde ödemeler yapılabileceği gibi bizim aracılığımızla Türkiye?de hesap açabiliyorsunuz. Hesap açmak isteyenler önceden bizi arayarak randevu alsınlar. Böylece buraya geldiklerinde onları hiç bekletmeden hesaplarını açarız. İşadamlarımıza ticari hesaplar açtığımızı da hatırlatmak isterim. Ticari krediler kullandırabiliyoruz" diye konuştu.

GÜVENLİ HAVALE İÇİN ÖNEMLİ

Müşterilere bir de tavsiyede bulunan İşbank Zürih Şubesi Müdürü Özsoy, ?Havale yapacak kişiler alıcının açık adresi ve telefonunun yanısıra Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını mutlaka öğrensinler. Bu, havalenin alıcıya hatasız şekilde ulaşmasını sağlayacaktır. Kimlik numarası güvenlik açısından önemli. Bankamızdan havalelerde çok uygun ücret alındığını da belirtmek isterim? dedi.