BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Gülen'den Menderes'e parti teklifi!

Bir dönem Fethullah Gülen ile birlikte hareket eden Ahmet Keleş, cemaatin parti kurmak için Menderes'e teklif götürdüğünü iddia etti.

Abone ol
Gülen cemaatinde uzun yıllar bulunan Ahmet Keleş, Fethullah Gülen'in bir dönem Aydın Menderes'e parti kurma teklifi götürdüğünü iddia etti.

Anadolu'daki yapılanma için Zaman gazetesinin bürolarının kullanılacağını da söyleyen Keleş, Gülen'in söz vermemesi üzerine Menderes'in kendisini geri çektiğini iddia etti.


Ahmet Keleş'in bir süredir A Haber'de cemaatle ilgili yaptığı açıklamalar sürüyor. Keleş bu kez de bugüne kadar hiç duyulmayan bir iddiayı gündeme getirdi. Mehmet Ali Önel'in Deşifre programında, Fethullah Gülen'in Aydın Menderes'e yeni bir parti için teklif götürdüğünü iddia eden Keleş şöyle konuştu:

"PARTİ İÇİN MASAYA OTURDULAR"
 
Bu siyasetin içinde olması, yurtdışına açılma dönemlerinin ve Türkiye'de olağanüstü popülaritesinin oluştuğu o 93-94'lü yıllardı. Ben daha Kayseri'den henüz bu tarafa geçmemiştim. Orta Anadolu bölgesindeydim. 
 
Türkiye bunu ilk defa benden duyuyor diye zannediyorum. Rahmetli Aydın Menderes'le bir parti kurma teşebbüsü vardı. Cemaat'in ilk defa parti kurma teşebbüsü rahmetli Aydın Menderes'le olmuştur. 
 
GÜLEN GERİDE DURMAYI, RİSKTEN KAÇMAYI SEVER
 
Menderes üzerinden bir parti kurmayı, bu parti üzerinden arka planda olmayı ve oradan yönetmeyi istedi Gülen. 
 
Fethullah Gülen'in çok önemli bir özelliği de şudur; o hep arkada durmak ister, geride durayım, risk üstlenmeyeyim, ama bütün operasyonları ben yapayım ister. 
 
MENDERES'LE ÖNCE ANLAŞTILAR
 
Siyasi parti kurmada da öyle, Aydın Menderes'le anlaştı. Bir parti kuracaktı. Ama çok az kimsenin bildiği ortamda yapıldı görüşmeler. Yapılacak ilk seçimlerde bu parti seçimlere girecekti. Seçimlere az kalmıştı, Anadolu'da yapılanmanın hızlı yürümesi için de Zaman Gazetesi bürolarını seçim bürosu olarak kullanacaktık. Kayseri'de de ben gezdirmiştim onu, Orta Anadolu'daki yapılanmalarımızı ve güçlülüğümüzü gördü. 
 
MENDERES GERİ ÇEKİLİYOR
 
Ve son görüşmelerinde, rahmetli Aydın Menderes'te psikolojik olarak bir korku, bir çekingenlik vardı. Ve risk almak istemiyordu. Bir şey yapacaksa, onun yüzde yüz başarılı olmasını istiyordu. 
 
Dolayısıyla, Fethullah Gülen'e şartı şuydu: Parti kurarsam iktidar olmam kesin mi değil mi? 
 
Cemaat kesin bir söz verebilecek bir durumda değildi. Aydın Menderes Cemaat'ten ve Fethullah Hoca'dan böyle bir kesinlik sözünü ve güvencesini alamayınca, "düşüneyim" diye gitti. "Vazgeçtim" haberini gönderdi. 
 
"BU MESELEYİ HAFIZAMIZDAN SİLİYORUZ"
 
Gülen de karar alarak hepimize şöyle bir şey söyledi: Bu meseleler ne konuşuldu, ne söylendi, ne duyuldu, sildik hafızlarımızdan. 
 
Öylece kaldı.