BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.392,24
HABER /  GÜNCEL

Chelsea Demba Ba ile yarı finalde

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Chelsea, 3-1 yenildiği ilk maçın rövanşında Paris St Germain'i Senagalli forvetinin 87. dakikada attığı gol ile 2-0 yenip tur atladı. Real Madrid de B.Dortmund'a aynı skorla yenilmesine karşın yarı finale çıktı.

Abone ol

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ilk yarı finalistler Chelsea ve Real Madrid oldu.

Chelsea geçen hafta Fransa'da 3-1 kaybettiği maçın rövanşında Paris St Germain'i Londra'da 2-0 yenerek kupada son dörde kaldı. İngiliz takımını yarı finale taşıyan gol 87. dakikada Senagalli forvet Demba Ba'dan geldi.

Bir önceki turda Galatasaray'ı eleyen Chelsea'nin diğer golünü ise 32. dakikada André Schürrle attı.

Chelsea menajeri Jose Mourinho böylece üstüste beşinci kez çalıştırdığı bir takımı Şampiyonlar Ligi'nde en azından yarı finale çıkarmış oldu.

Real Madrid zorlansa da tur atladı

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde diğer çeyrek final rövanş maçı da büyük çekişmeye sahne oldu.

Bu sezon kupayı 10. kez müzesine götürmek isteyen Real Madrid, geçen hafta ilk maçta Borussia Dortmund'u 3-0 mağlup etmişti. Alman takımı geçen yıl yarı finalde elediği Real Madrid'e yine zor anlar yaşattı.

Borussia Dortmund rövanş maçının ilk yarısını Reus'un golleriyle 2-0 önde kapadı. İkinci yarıda da çok önemli fırsatlar yakalayan Dortmund'un bir topu da direkten döndü. Ancak Alman takımı bir türlü aradığı üçüncü golü bulamayınca kupaya bu sezon çeyrek finalde veda etti.

Sakat yıldızı Ronaldo'dan yoksun Real Madrid de böylece Şampiyonlar Ligi'nde üstüste dördüncü kez yarı finale çıktı. İspanyol ekibi bu eşleşmelerin üçünde kupaya finale kalamadan veda etmişti.

Yarı finale iki bilet daha

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde son iki yarı finalist de bu akşam Barcelona ve Münih'de oynanacak maçlarla belli olacak.

TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmalarda Barcelona Atletico Madrid'le, Bayern Münih de Manchester United ilk karşı karşıya gelecek. Geçen hafta Madrid ve Manchester'da oynanan çeyrek final ilk maçları 1-1 bitmişti.

Atletico Madrid'de sakatlığı süren Arda Turan Barcelona'ya karşı forma giyemeyecek.

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final kuraları ise cuma günü çekilecek.

Yarı final maçları 22-23 ve 29-30 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Futbolda 2013-2014 sezonunda Avrupa'nın en büyüğü ise 24 Mayıs'ta Portekiz'in başkenti Lizbon'da oynanacak final maçı ile sahibini bulacak.