BIST 9.786
DOLAR 32,60
EURO 35,01
ALTIN 2.449,22
HABER /  POLİTİKA

Gülen için ABD'yle uzlaşma mı olacak? Yıldırım açıkladı!

Başbakan Binali Yıldırım, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili "Ortada uzlaşılacak bir durum yok, gelecek ve hesap verecek" sözlerini kullandı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım Medya temsilcileriyle bir araya geldi. Yıldırım Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım şu açıklamalarda bulundu: (Gülen’in iadesi) Ayan beyan, ayna gibi bu adamın bunu yaptığı, yaptırdığı belli. Adamlar bülbül gibi ötmeye başladı. Kendini kurtarmak için doğruları söylüyor.

OLUMLU ADIMLAR DA ATILIYOR

Bütün bunlar ortadayken, kalkıp aksine bir tutum içine girmeye devam ederse, o zaman bu milletin, 79 milyonun hissiyatını görmemiş olur ve bizden de şunu bekleme hakkı yok, 'Niye sizin vatandaşlarınız, bize kötü gözle bakıyor?' Ne yapsın vatandaş yani? İyi mi ettiniz vermemekle, bunu mu bekliyor? Bu konuda olumlu adımlar atılmıyor mu? Atılıyor. Hakkı teslim etmek lazım.

UZLAŞMA YOK, GELİP HESAP VERECEK

“Terörist başının Türkiye'ye gelip, yargılanmasından başka bir uzlaşı yolu yok. 240 şehidimiz, 2 bin 195 gazimiz var, diğer tahribatı, toplumsal, psikolojik, maddi onları hiç saymıyorum. Bunlar ortadayken bir uzlaşma diye bir şey olmaz”

JOE BİDEN GELİYOR

15 Temmuz sonrası Amerika'nın yaklaşımı, 15 Temmuz öncesine göre çok farklı. 22'sinde bir heyet gönderiyorlar, teknik heyet, hukukçular gelip burada bizimkilerle görüşecek. 24'ünde Başkan Yardımcısı (ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden) geliyor, onunla değerlendireceğiz. Daha önce Genelkurmay Başkanları geldi. Bizden heyet gidecek, dosyalar orada, inceleniyor. Ben burada olumlu bir sonuç çıkacağını düşünüyorum.

Aksi bir durum söz konusu olamaz. Bunu Amerika kendisine izah edemez, Türkiye ile ilişkileri bakımından izah edemez. Amerika hakkında yayılan kanaati önlemenin tek yolu bu adamı buraya teslim etmektir ve Türk adaletine yaptıklarının hesabını sormasını temin etmesidir.